Binnenkort in De Kapel

Varamitra; lezing, thema: Mogen de wezens gelukkig zijn en veilig, laten ze allen geluk ervaren in hun hart”

Op zondag 20 juni a.s. zal Varamitra een lezing verzorgen met als thema: “Mogen de wezens gelukkig zijn en veilig, laten ze allen geluk ervaren in hun hart”

Op 29 november jl. sprak Johan Goud in deze Kapel over “Het leven dat leven wil: over mensen en dieren”. In zijn lezing ging hij o.a. in op het gedachtengoed van Albert Schweitzer.
Kort stipte hij ook aan dat Albert Schweitzer geïnspireerd was door Indische denkers.
In mijn lezing vandaag ga ik 2.500 jaar terug in de tijd, naar een korte leerrede van de Indische denker Gautama Boeddha.
De Boeddha houdt ons voor hoe wij ons dienen te verhouden tot alle levende wezens vanuit de wens “Mogen de wezens gelukkig zijn en veilig, laten ze allen geluk ervaren in hun hart”

Varamitra (1953) is sinds eind jaren tachtig praktiserend Boeddhist. Mede-initiator van diverse stads- en retraite centra.
Voormalig voorzitter van de Boeddhistische Unie Nederland.
Grondlegger van Boeddhistisch Geestelijke Verzorging in Nederland
Leeft sinds 2018 in de luwte en vult zijn dagen met “onbetaalbaar werk”.

Aanmelden voor de bijeenkomst

In verband met de minimale afstand van 1,5 meter tussen de zitplaatsen, moet het aantal bezoekers helaas beperkt worden. Dit betekent dat leden, vrienden, donateurs en abonnees voorrang krijgen bij plaatsing. Dit wordt ook op de website vermeld en in de Nieuwsbrief.
U kunt zich tot en met de zaterdag voorafgaande aan de betreffende bijeenkomst per email aanmelden via een apart mailadres: opgavedekapel@gmail.com. Wie geen gebruik kan maken van email, kan bellen naar Sjoukje Schaafsma (tel 06 2283 1217) of een bericht inspreken.
U vermeldt in het email- of in het telefoonbericht het volgende:
– de datum van de bijeenkomst die u wilt bijwonen,
– of u alleen komt of met huisgenoot,
– dat u geen klachten heeft die op corona kunnen wijzen, zoals: verkoudheidsklachten; neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak,
– uw naam en telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.
Uiterlijk  zaterdag voor de betreffende bijeenkomst ontvangt u de bevestiging (of eventueel een afwijzing, indien het aantal aanmeldingen het beschikbare aantal plaatsen overstijgt) per mail of eventueel telefoon.
 
Leest u verder nog de coronabepalingen in de  samenvatting protocol. Zo wordt u nu verzocht bij binnenkomst in De Kapel een  mondkapje te dragen.  Wanneer u zit, mag u het mondkapje afdoen. Voor bezoekers die dit wensen, liggen mondkapjes gereed bij de beide ingang