Binnenkort in De Kapel

  • 25 feb Katrijne Bezemer; lezing: Hildegard, Boeddha en de innerlijke tuin.
  • 3 mrt Gezamenlijke dienst Kleine Kerken in Kennemerland
  • 10 mrt Simon Gusman; lezing:  Intieme vreemden; over de filosofie van Sartre en de Beauvoir
  • 17 mrt Kick Bras; lezing: Christelijke meditatie
  • 24 mrt Katrijne Bezemer; lezing: Zin zoeken in je leven. Een gevulde tafel.
  • 31 mrt Els Gielens; lezing: Paaszondag – herkennen we een wederopstanding in onszelf?
  • 7 apr Lieke Asma,lezing: Vrije wil: wegverklaren of doorgronden?
  • 14 apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Religieuze bijeenkomst Menno Hofman, thema: De man als hoofd van het gezin.

Op zondag 22 november gaat Menno Hofman voor in de religieuze bijeenkomst met als thema: De man als hoofd van het gezin.

Aanvang 10.30 uur.

De man als hoofd van het gezin, dat zal bij veel vrijzinnigen de nodige (gezonde) weerstand oproepen. Het idee van deze posities van man en vrouw vinden we al vroeg in de Bijbel, in Genesis. Maar ook in het Nieuwe Testament, bij Paulus. Mannen hebben veelvuldig misbruik van dit beeld gemaakt, maar wat staat er nou echt als je naar de context kijkt? Met muziek van de serie Ally McBeal, een serie waarin allerlei maatschappelijke en ethische kwesties aan bod kwamen.

Menno Hofman werkt doordeweeks als analist in een stamcellaboratorium. In weekenden gaat hij als ‘Vliegende Voorganger’ in diverse plaatsen voor, waaronder in deze afdeling.

Oorspronkelijk zou Annemike van der Meiden op 22 november in de religieuze bijeenkomst voorgaan, maar door omstandigheden is zij hiertoe niet in de gelegenheid.  

Aanmelden voor de bijeenkomst
In verband met de minimale afstand van 1,5 meter tussen de zitplaatsen, moet het aantal bezoekers helaas beperkt worden. Dit betekent dat leden, vrienden, donateurs en abonnees voorrang krijgen bij plaatsing. Dit wordt ook op de website vermeld en in de Nieuwsbrief.
U kunt zich tot en met zaterdag  per email aanmelden via een apart mailadres: opgavedekapel@gmail.com. Wie geen gebruik kan maken van email, kan bellen naar Sjoukje Schaafsma (tel 06 2283 1217) of een bericht inspreken.
U vermeldt in het email- of in het telefoonbericht het volgende:
– de datum van de bijeenkomst die u wilt bijwonen,
– of u alleen komt of met huisgenoot,
– dat u geen klachten heeft die op corona kunnen wijzen, zoals: verkoudheidsklachten; neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak,
– uw naam en telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.
Uiterlijk  zaterdag  ontvangt u de bevestiging (of eventueel een afwijzing, indien het aantal aanmeldingen het beschikbare aantal plaatsen overstijgt) per mail of eventueel telefoon.

Leest u verder nog de coronabepalingen in de  samenvatting protocol. Zo wordt u nu verzocht bij binnenkomst in De Kapel een  mondkapje te dragen. Wanneer u zit, mag u het mondkapje afdoen. Voor bezoekers die dit wensen, liggen mondkapjes gereed bij de beide ingangen.