Binnenkort in De Kapel

  • 25 feb Katrijne Bezemer; lezing: Hildegard, Boeddha en de innerlijke tuin.
  • 3 mrt Gezamenlijke dienst Kleine Kerken in Kennemerland
  • 10 mrt Simon Gusman; lezing:  Intieme vreemden; over de filosofie van Sartre en de Beauvoir
  • 17 mrt Kick Bras; lezing: Christelijke meditatie
  • 24 mrt Katrijne Bezemer; lezing: Zin zoeken in je leven. Een gevulde tafel.
  • 31 mrt Els Gielens; lezing: Paaszondag – herkennen we een wederopstanding in onszelf?
  • 7 apr Lieke Asma,lezing: Vrije wil: wegverklaren of doorgronden?
  • 14 apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Peter Samwel; lezing:Tarot, een scholingsweg van universele wijsheid.

Op zondag 17 januari verzorgt Peter Samwel een lezing met als thema:  Tarot, een scholingsweg van universele wijsheid.         

Aanvang: 10.30 uur

Kosten: Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Richtbedrag € 8 ter dekking van kosten.

De Tarot is een eeuwenoude kosmologie die de mensheid, uit vele lagen van de bevolking, over de gehele wereld en in alle tijden al heeft geboeid. In deze veranderende tijd is de belangstelling groot om met behulp van de wijsheden die de beelden van de Tarot aanreiken, tot persoonlijke ontwikkeling te komen, zeker ook omdat het instrument zich prachtig laat verbinden met fundamentele beginselen vanuit onze eigen christelijke cultuur.In deze inleiding zal de nadruk liggen op het belang van beeldtaal, naast de dominantie van spreektaal, bij levensvragen.‘Eén beeld zegt meer dan duizend woorden’, is immers een bekend Nederlands gezegde. De Tarot van deze tijd bestaat uit liefst 80 beelden!

Peter Samwel (’53) is Tarotkundige en Consulent Levensvragen. Daarnaast doceert hij, naast de vele Tarotconsulten die hij geeft, sinds 1996 Tarot, o.a. ook op het Jungiaans Instituut in Nijmegen en bij Stichting De Ster in Terborg, bij Vrijzinnigen Varsseveld, Vrijzinnigen Bennekom en binnen privégroepen. Zijn Tarotboek – Tarot, De Nieuwe Ordening –  verscheen in 2011.

Aanmelden voor de bijeenkomst
In verband met de minimale afstand van 1,5 meter tussen de zitplaatsen, moet het aantal bezoekers helaas beperkt worden. Dit betekent dat leden, vrienden, donateurs en abonnees voorrang krijgen bij plaatsing. Dit wordt ook op de website vermeld en in de Nieuwsbrief.
U kunt zich tot en met de zaterdag voorafgaande aan de betreffende bijeenkomst per email aanmelden via een apart mailadres: opgavedekapel@gmail.com. Wie geen gebruik kan maken van email, kan bellen naar Sjoukje Schaafsma (tel 06 2283 1217) of een bericht inspreken.
U vermeldt in het email- of in het telefoonbericht het volgende:
– de datum van de bijeenkomst die u wilt bijwonen,
– of u alleen komt of met huisgenoot,
– dat u geen klachten heeft die op corona kunnen wijzen, zoals: verkoudheidsklachten; neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak,
– uw naam en telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.
Uiterlijk  zaterdag voor de betreffende bijeenkomst ontvangt u de bevestiging (of eventueel een afwijzing, indien het aantal aanmeldingen het beschikbare aantal plaatsen overstijgt) per mail of eventueel telefoon.

Leest u verder nog de coronabepalingen in de  samenvatting protocol. Zo wordt u nu verzocht bij binnenkomst in De Kapel een  mondkapje te dragen.  Wanneer u zit, mag u het mondkapje afdoen. Voor bezoekers die dit wensen, liggen mondkapjes gereed bij de beide ingang