Binnenkort in De Kapel

  • 14 Apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 Apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 Apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Lezing HendrikJan Houthoff, thema: Reis naar een vreemd gebied, dat vaag bekend lijkt.

Zondag 8 november houdt dr. HendrikJan Houthoff een lezing met als thema: Reis naar een vreemd gebied, dat vaag bekend lijkt.

Aanvang: 10.30 uur

Reis naar een vreemd gebied, dat vaag bekend lijkt: het woordeloze gebied van ons innerlijk. Het innerlijk is niet alleen de bron van gevoelens, emoties, stemmingen, verlangens, creatieve impulsen en intuïtieve opwellingen, maar ook van Godsbesef. Tijdens de voordracht neem ik u mee op een reis door de tijd, om te ontdekken hoe de mensheid door de eeuwen heen met zijn innerlijk heeft geworsteld: met dat gebied waar God steeds zeer nabij is. Hoe Godsbesef op vele momenten een richtsnoer bleek te zijn, als een hand die ons leidt en ons tracht te behoeden voor misstappen en gevaren. Dan blijkt – na vele omzwervingen – dat Godsbesef nog net zo actueel is als in vervlogen tijden.

HendrikJan Houthoff (1943) was hoogleraar geneeskunde, ondernemer in de biotechnologie en docent aan het Jungiaans instituut. Momenteel werkt hij aan een wetenschappelijke studie over het innerlijk.

Aanmelden voor een bijeenkomst
In verband met de minimale afstand van 1,5 meter tussen de zitplaatsen, moet het aantal bezoekers helaas beperkt worden. Dit betekent dat leden, vrienden, donateurs en abonnees voorrang krijgen bij plaatsing. Dit wordt ook op de website vermeld en in de Nieuwsbrief.
U kunt zich tot en met de zaterdag voorafgaande aan de betreffende bijeenkomst per email aanmelden via een apart mailadres: opgavedekapel@gmail.com. Wie geen gebruik kan maken van email, kan bellen naar Sjoukje Schaafsma (tel 06 2283 1217) of een bericht inspreken.
U vermeldt in het email- of in het telefoonbericht het volgende:
– de datum van de bijeenkomst die u wilt bijwonen,
– of u alleen komt of met huisgenoot,
– dat u geen klachten heeft die op corona kunnen wijzen, zoals: verkoudheidsklachten; neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak,
– uw naam en telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.
Uiterlijk de zaterdag voor de betreffende bijeenkomst ontvangt u de bevestiging (of eventueel een afwijzing, indien het aantal aanmeldingen het beschikbare aantal plaatsen overstijgt) per mail of eventueel telefoon.

Leest u verder nog de coronabepalingen in de  samenvatting protocol. Zo wordt u nu verzocht bij binnenkomst in De Kapel een  mondkapje te dragen.  Wanneer u zit, mag u het mondkapje afdoen. Voor bezoekers die dit wensen, liggen mondkapjes gereed bij de beide ingangen.