Binnenkort in De Kapel

Lezing Franz Maissan, thema: over ‘Lucide en voorspellende dromen; wees regisseur van je eigen film tijdens je slaap….’

Zondag 13 december  spreekt  drs. Franz Maissan RL overLucide en voorspellende dromen; wees regisseur van je eigen film tijdens je slaap….

Aanvang: 10.30 uur

Iedereen slaapt/droomt. Maar niet iedereen is zich tijdens het dromen ervan bewust dat het een droom is en dat deze naar de wil is aan te passen; lucide te dromen. Dit is echter te leren. In deze lezing wordt ingegaan op de lucide droom als creatieve bewustzijnstoestand; theorie en praktijk (hoe kun je het leren) komen daarbij aan bod. Ook wordt ingegaan op voorspellende dromen.

Franz Maissan is register A&O psycholoog NIP. O.a. werkzaam als organisatieadviseur en (loopbaan)coach bij zijn eigen organisatie en als docent/onderzoeker psychologie en bedrijfskunde bij de HvA. In de jaren 80 is hij afgestudeerd op het onderwerp lucide dromen en heeft hij o.a. trainingen daarvoor opgezet. Als bestuurslid van de SPR (Society for Psychical Research) houdt hij zich daarnaast o.a. bezig met wetenschappelijke parapsychologie en bewustzijnsonderzoek.  https://www.linkedin.com/in/maissan/.

Voor de powerpoint-presentatie en aanvullende artikelen etc. klik op powerpoint presentatie

Aanmelden voor de bijeenkomst
In verband met de minimale afstand van 1,5 meter tussen de zitplaatsen, moet het aantal bezoekers helaas beperkt worden. Dit betekent dat leden, vrienden, donateurs en abonnees voorrang krijgen bij plaatsing. Dit wordt ook op de website vermeld en in de Nieuwsbrief.
U kunt zich tot en met de zaterdag voorafgaande aan de betreffende bijeenkomst per email aanmelden via een apart mailadres: opgavedekapel@gmail.com. Wie geen gebruik kan maken van email, kan bellen naar Sjoukje Schaafsma (tel 06 2283 1217) of een bericht inspreken.
U vermeldt in het email- of in het telefoonbericht het volgende:
– de datum van de bijeenkomst die u wilt bijwonen,
– of u alleen komt of met huisgenoot,
– dat u geen klachten heeft die op corona kunnen wijzen, zoals: verkoudheidsklachten; neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak,
– uw naam en telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.
Uiterlijk  zaterdag voor de betreffende bijeenkomst ontvangt u de bevestiging (of eventueel een afwijzing, indien het aantal aanmeldingen het beschikbare aantal plaatsen overstijgt) per mail of eventueel telefoon.

Leest u verder nog de coronabepalingen in de  samenvatting protocol. Zo wordt u nu verzocht bij binnenkomst in De Kapel een  mondkapje te dragen.  Wanneer u zit, mag u het mondkapje afdoen. Voor bezoekers die dit wensen, liggen mondkapjes gereed bij de beide ingangen.