Binnenkort in De Kapel

  • 23 jan VERVALT
  • 30 jan drs. Katrijne Bezemer; interactieve bijeenkomst, thema: Wat zou u zeggen?
  • 6 feb Drs. Dorien Quik; lezing, thema: De kracht van verwondering
  • 13 feb Dr. Janneke Stegeman; lezing, thema: Maria: over overgave en verzet
  • 20 feb Drs. Klaas Laan; lezing: Onvoltooide goden
  • 27 feb Ds Otto Sondorp; religieuze bijeenkomst, thema:  De kunst van het luisteren

Drs. Dorien Quik; lezing, thema: De kracht van verwondering

Op zondag 6 februari a.s. verzorgt Drs. Dorien Quik een lezing met als thema: De kracht van verwondering

Aanvang: 10.30 uur

Kosten: Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Richtbedrag € 8 ter dekking van kosten.

De kracht van verwondering is het pad van karma naar dharma, waarbij karma onze geconditioneerde geest vertegenwoordigt en dharma de intrinsieke werkelijkheid van de geest.
Intrinsiek wil zeggen dat we in staat zijn onszelf zonder al onze conditioneringen te leren kennen, en zo weer in contact komen met onze zuivere kennende aard; de natuur van onze geest.
Deze is nooit geboren, nooit gestorven, zuiver, helder en onverwoestbaar gelijk een diamant en komt als gelukzaligheid tot uitdrukking.
0De Boeddha leerde ons een eenvoudige methode om de gelukzalige kracht van de geest te ervaren namelijk door bewustwording van de adem. Hiervoor is concentratie nodig die ontstaat uit ontspannen aanwezig zijn en alertheid. Geestelijke gelukzaligheid heeft verwondering als voertuig.
In deze lezing zullen we onderzoeken of de natuur van de geest samen met de adem verwondering kan schenken en zelfs een blijvend gelukzalig gevoel, dat als een innerlijke glimlach door onze persoonlijkheid heen straalt.

Na haar doctoraalstudie biologie bestudeerde Dorien vele jaren het esoterisch christendom en volgde een vijfjarige studie boeddhistische filosofie. Ook volgde ze een 2-jarige universitaire studie Westerse filosofie.
Zij begeleidt al meer dan 25 jaar groepen, de laatste 20 jaar verzorgt zij boeddhistische filosofie- en meditatielessen

Aanmelden voor de bijeenkomst is niet  nodig. Wel houden we in De Kapel  de 1,5 meter  afstand. We gaan er vanuit dat u gevaccineerd bent, van corona genezen bent of door middel van een test de zekerheid hebt dat u niet besmet bent. Graag bij binnenkomst en vertrek een mondkapje dragen. Mocht u de bekende klachten hebben die op corona kunnen wijzen, willen we u vragen om niet naar De Kapel te komen.