Binnenkort in De Kapel

  • 25 feb Katrijne Bezemer; lezing: Hildegard, Boeddha en de innerlijke tuin.
  • 3 mrt Gezamenlijke dienst Kleine Kerken in Kennemerland
  • 10 mrt Simon Gusman; lezing:  Intieme vreemden; over de filosofie van Sartre en de Beauvoir
  • 17 mrt Kick Bras; lezing: Christelijke meditatie
  • 24 mrt Katrijne Bezemer; lezing: Zin zoeken in je leven. Een gevulde tafel.
  • 31 mrt Els Gielens; lezing: Paaszondag – herkennen we een wederopstanding in onszelf?
  • 7 apr Lieke Asma,lezing: Vrije wil: wegverklaren of doorgronden?
  • 14 apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Drs. Dorien Quik; lezing, thema: De kracht van verwondering

Op zondag 6 februari a.s. verzorgt Drs. Dorien Quik een lezing met als thema: De kracht van verwondering

Aanvang: 10.30 uur

Kosten: Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Richtbedrag € 8 ter dekking van kosten.

De kracht van verwondering is het pad van karma naar dharma, waarbij karma onze geconditioneerde geest vertegenwoordigt en dharma de intrinsieke werkelijkheid van de geest.
Intrinsiek wil zeggen dat we in staat zijn onszelf zonder al onze conditioneringen te leren kennen, en zo weer in contact komen met onze zuivere kennende aard; de natuur van onze geest.
Deze is nooit geboren, nooit gestorven, zuiver, helder en onverwoestbaar gelijk een diamant en komt als gelukzaligheid tot uitdrukking.
0De Boeddha leerde ons een eenvoudige methode om de gelukzalige kracht van de geest te ervaren namelijk door bewustwording van de adem. Hiervoor is concentratie nodig die ontstaat uit ontspannen aanwezig zijn en alertheid. Geestelijke gelukzaligheid heeft verwondering als voertuig.
In deze lezing zullen we onderzoeken of de natuur van de geest samen met de adem verwondering kan schenken en zelfs een blijvend gelukzalig gevoel, dat als een innerlijke glimlach door onze persoonlijkheid heen straalt.

Na haar doctoraalstudie biologie bestudeerde Dorien vele jaren het esoterisch christendom en volgde een vijfjarige studie boeddhistische filosofie. Ook volgde ze een 2-jarige universitaire studie Westerse filosofie.
Zij begeleidt al meer dan 25 jaar groepen, de laatste 20 jaar verzorgt zij boeddhistische filosofie- en meditatielessen

Aanmelden voor een bijeenkomst
In verband met de minimale afstand van 1,5 meter tussen de zitplaatsen, moet het aantal bezoekers helaas beperkt worden. Dit betekent dat leden, vrienden, donateurs en abonnees voorrang krijgen bij plaatsing. Dit wordt ook op de website vermeld en in de Nieuwsbrief.
U kunt zich tot en met de zaterdag voorafgaande aan de betreffende bijeenkomst per email aanmelden via een apart mailadres: opgavedekapel@gmail.com. Wie geen gebruik kan maken van email, kan bellen naar Leonie van der Mispel (tel 06 44612961  ) of een bericht inspreken.
U vermeldt in het email- of in het telefoonbericht het volgende:
– de datum van de bijeenkomst die u wilt bijwonen,
– of u alleen komt of met huisgenoot,
– dat u geen klachten heeft die op corona kunnen wijzen, zoals: verkoudheidsklachten; neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak,
– uw naam en telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.
Uiterlijk de zaterdag voor de betreffende bijeenkomst ontvangt u de bevestiging (of eventueel een afwijzing, indien het aantal aanmeldingen het beschikbare aantal plaatsen overstijgt) per mail of eventueel telefoon.

Leest u verder nog de coronabepalingen in de  samenvatting protocol. Zo wordt u nu verzocht bij binnenkomst in De Kapel een  mondkapje te dragen.  Wanneer u zit, mag u het mondkapje afdoen. Voor bezoekers die dit wensen, liggen mondkapjes gereed bij de beide ingangen.