Binnenkort in De Kapel

  • 25 feb Katrijne Bezemer; lezing: Hildegard, Boeddha en de innerlijke tuin.
  • 3 mrt Gezamenlijke dienst Kleine Kerken in Kennemerland
  • 10 mrt Simon Gusman; lezing:  Intieme vreemden; over de filosofie van Sartre en de Beauvoir
  • 17 mrt Kick Bras; lezing: Christelijke meditatie
  • 24 mrt Katrijne Bezemer; lezing: Zin zoeken in je leven. Een gevulde tafel.
  • 31 mrt Els Gielens; lezing: Paaszondag – herkennen we een wederopstanding in onszelf?
  • 7 apr Lieke Asma,lezing: Vrije wil: wegverklaren of doorgronden?
  • 14 apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Zang met pianobegeleiding van Ruud Zielhorst

Op donderdag 25 april zullen de sopranen Antonia Christine Busse en
Vera Fiselier optreden in De Kapel.
Zij worden op de piano begeleidt door Ruud Zielhorst.
Ruud Zielhorst zal ook enkele solowerken ten gehore brengen.
Op het programma staan ook enkele bekende duetten.
Er worden werken van o.a. Emanuele baron d’Astorga, Johann Strauss jr.,
Johannes Brahms, Hugo Wolf, Léo Delibes,Richard Strauss en Maurice Ravel uitgevoerd.

Aanvang: 20.00 uur
Toegang € 10 Tot 18 jaar € 5

Over de musici:
Antonia Christine Busse studeert sinds 2016 klassiek zang bij Professor Rachel Robins aan de Folkwang Universität der Künste te Essen.
Al jong interesseert ze zich voor verschillende kunsten, zoals piano, ballet en toneel en wordt ze thuis geïnspireerd door haar muzikale moeder.
Na de middelbare school begon ze een studie Muziek- en Economische wetenschappen aan de Johannes- Gutenberg- Universität te Mainz en volgende ze tegelijkertijd een voorbereidend traject voor de studierichting zang aan het Peter Cornelius Konservatorium in de stad Mainz.
Antonia Christine Busse werd prijswinnares bij het concour ‘Jugend musiziert’, won onlangs een stipendium bij het Richard Wagner Verband Dortmund e.V. en bij de stichting ‘Live Music Now’-Rhein Ruhr.

Vera Fiselier (1992) studeerde in juni 2017 met een 9 en onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.
Ze kwam al vroeg in aanraking met muziek door haar muzikale ouders. Nadat haar liefde voor klassiek zang in 2011 werd aangewakkerd door te zingen bij het Nationaal Jeugdkoor Vrouwen, een afdeling van Vocaal Talent Nederland, besloot ze privé zang te studeren bij haar oom, bariton Frans Fiselier. Het zingen beviel haar zo dat ze in 2012 haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag startte, waar zij sinds haar toelating studeerde bij Sasja Hunnego en werd gecoacht door Phyllis Ferwerda.
Ze heeft een grote voorliefde voor opera en speelde Dorothée in de productie ‘Cendrillon’ van de Dutch National Opera Academy, evenals Libelle en Theekopje in Ravels ‘L’Enfant et les sortilèges’ aan de Folkwang te Essen. Daarnaast nam zij deel aan producties van Opera Mosset en Salone dell’ Opera en was ze te horen als Jane en als stationschef in de nieuw gecomponeerde opera’s ‘All Rise!’ en ‘De Grens’ van Jan-Peter de Graaff.
Begin 2017 was ze onderdeel van de Hohe Messe tournee van het Koninklijk Conservatorium en the Julliard School en zong ze als tweede sopraan mee in het koor onder leiding van Ton Koopman.
Sinds september 2017 continueert zij haar studie aan de Folkwang Universität der Künste te Essen, waar ze studeert bij Professor Rachel Robins. Onlangs won ze een stipendium bij de stichting ‘Live Music Now’ Rhein-Ruhr.

Ruud Zielhorst begon zijn pianolessen als zevenjarige leeftijd. Marlies van Gent bereidde hem voor op het conservatorium. Zijn bachelorstudie piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft hij afgesloten bij Ellen Corver. Hij studeert momenteel verder aan de Folkwang Universiteit in Essen bij Xaver Poncette. Ook volgt hij lessen bij Evgeny Sinaiski, Thomas Hoppe en Henri Sigfridsson. Zijn focus ligt daarbij op de kamermuziek met strijkers en zangers.
Ruud Zielhorst viel in de prijzen bij oa het Princes Christina Concours en speelt in kamermuziekverband samen met Ezgi Apaydin ( viool ), Jana Susuri ( Cello ). Met Vera Fiselier, Robin Grunwald en met Emily Dilewski werkt hij samen aan liederen en operarepertoire. Met Maria Fiselier heeft Ruud in 2015 liederen van Mattheu Dijker opgenomen, wat resulteerde in de CD ‘De Waanzin van deze Wereld’. Hij was pianist in het Nationaal Jeugd Orkest, het Nieuw Kamer Orkest en bij Ensemble Royaal. Ook speelde hij samen met een aantal koren waaronder Kamerkoor Ad Parnassum, het Nederlands Zangtheater en Kamerkoor Kwintessens. In 2016 was Ruud aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag werkzaam als korrepetitor in de lessen drama.
Ruud nam deel aan masterclasses van oa Tatiana Zelikman, Igor Roma, Nata Tsevereli, Paul Komen. Hij volgde ook lessen bij Naum Grubert en Paulo Giacometti. In december 2017 en in januari 2018 werkte Ruud als Remplacant bij het Groot Omproepkoor. Onlangs was Ruud werkzaam als korrepetitor in het Theater in Hagen in Duitsland.