Binnenkort in De Kapel

  • 26 May Ruud Bartlema, lezing: Geraakt door het vuur; over het werk van H.N.Werkman aan de hand van afbeeldingen
  • 2 Jun Dirk van de Glind, lezing:  Het lef om op te staan – Over de Bijbel als het Oude Boek van Liefde  
  • 9 Jun Peter Samwel, lezing:  Geheimen van reïncarnatie
  • 16 Jun Herman van Tuijl, lezing: Het mysterie van de Liefde 
  • 23 Jun Carin Wennink, lezing: Weg van het labyrint
  • 30 Jun Katrijne Bezemer, muzikale lezing: Muziek en Bijbel

Judith van der Wildt en Bobbie Blommesteijn, thema: Tijd.


Op 30 oktober geven Judith van der Wildt en Bobbie Blommesteijn  invulling aan de zondagmorgen, met als thema: Tijd.

Aanvang:10.30 uur. Locatie: Potgieterweg 4, Bloemendaal

Wat doe je met de tijd die voor je ligt als je wegens een ongeneeslijke ziekte een einddatum meekrijgt? Die vraag stelde Judith van der Wildt zich toen haar vader vorig jaar de diagnose uitgezaaide longkanker kreeg. Toen de tijd die hem nog restte geen maanden maar slechts 7 dagen bleek te omvatten kantelde alles wat zij tot dan toe van het concept tijd begrepen dacht te hebben. Want hoe zit dat, als een week voorbijraast maar de dagen eindeloos zijn. Als tijd kan tikken maar ook kan stromen. Als we geen tijd meer hebben, of als tijd alles is wat we nog hebben.

Poëzie, een artikel uit Trouw en een overweging van Judith van der Wildt worden afgewisseld met verstillende, meditatieve muziek door sopraan Bobbie Blommesteijn.

 

Judith van der Wildt (1987) is geboren en getogen, betrokken Haarlemse. Momenteel werkzaam als programmamaker voor Stadsklooster Haarlem waarmee zij haar missie om bewustwording, zingeving en spiritualiteit langs creatieve wegen laagdrempelig toegankelijk te maken voor een breed publiek. In de twaalf jaar daarvoor heeft zij diverse leidinggevende-/ interim functies bij diverse organisaties in de culturele sector bekleed. Schrijven vormt een rode draad door haar werkende- en haar privéleven. Ze schrijft poëzie (o.a. in opdracht voor het Kennemer Gasthuis bij het Coronamonument aldaar), maakt vrij werk voor magazines en werkt in opdracht voor de Patiëntenvereniging Hoofd Hals.

Bobbie Blommesteijn (1989) begon haar muzikale carrière op de Haarlemse Koorschool. Op haar 14e begon ze haar studie zang aan de vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in de Den Haag, en later aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast haar werk als soliste is Bobbie veelgevraagd ensemblezangeres en verbonden aan onder meer het Laurens Collegium, Collegium Vocale Gent en het Nederlands Kamerkoor.

Judith en Bobbie zijn al bevriend sinds hun vroege jeugd.

Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Richtbedrag € 8 ter dekking van kosten.