Binnenkort in De Kapel

  • 25 feb Katrijne Bezemer; lezing: Hildegard, Boeddha en de innerlijke tuin.
  • 3 mrt Gezamenlijke dienst Kleine Kerken in Kennemerland
  • 10 mrt Simon Gusman; lezing:  Intieme vreemden; over de filosofie van Sartre en de Beauvoir
  • 17 mrt Kick Bras; lezing: Christelijke meditatie
  • 24 mrt Katrijne Bezemer; lezing: Zin zoeken in je leven. Een gevulde tafel.
  • 31 mrt Els Gielens; lezing: Paaszondag – herkennen we een wederopstanding in onszelf?
  • 7 apr Lieke Asma,lezing: Vrije wil: wegverklaren of doorgronden?
  • 14 apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Trio Klarinet, altviool en piano

Op donderdagavond 28 november zal het Trio klarinet, altviool en piano optreden in de kApel.

Daarnaast zal Natasja Douma de pianobegeleiding verzorgen in een stuk voor altviool en piano.

Het trio wordt gevormd door:
Tessa Kornmann, Sedna Heitzman en Joshua Saldi

Op het programma staan werken van onder andere: Mozart,Saint-Sans, Liszt en Bruch.

Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 10  tot 18 jaar: € 5

Over de musici:

Joshua Saldi (1999) begon met pianospelen op zijn zesde op het CKC in Zoetermeer bij Patric Barendregt. In 2011 vervolgde hij zijn pianostudie bij Marlies van Gent op de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij nu zijn pianostudie combineert met zijn VWO-opleiding. Na zijn eindexamen is hij van plan om technische natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft te studeren.
Sinds 2011 heeft Joshua elk jaar deelgenomen aan de zomercursus van Stichting Piano! Piano!. Hier kreeg hij les van o.a. Marlies van Gent en Marjes Benoist. Tijdens deze zomercursus wordt ook elk jaar lesgegeven op een fortepiano door Riko Fukuda. Joshua nam ook deel aan het zomerfestival van de Accademia Pianistica Internazionale di Imola (Italië).
In 2013 nam Joshua deel aan de YPF Piano Competition (The International Piano Competition for Young Musicians). Hij won de International Vítězslav Novák Piano Competition in 2014 in Kamenice nad Lipou (Tsjechië), won de derde prijs op de Steinway Piano Competition in 2014, en in februari 2016 was hij finalist van de dertiende Rencontre Internationales des Jeunes Pianistes in Wavre (België).Joshua volgde masterclasses bij o.a. Ruth Nye, Enrico Pace, Leonid Margarius, Boris Petrushansky, Igor Roma, Anne Queffelec en Roberto Giordano.

Natasja Douma kreeg haar eerste pianolessen van haar grootmoeder, de concertpianiste Roeli Schijf-Verhoog. Nadien studeerde zij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Jan Boumans en Marcel Baudet, en vanaf 1989 bij Jan Wijn aan het conservatorium in Amsterdam. Deze studie sloot zij af met het behalen van de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus.
Natasja won twee keer het SJMN-concours. Ook won zij de tweede prijs tijdens het Concours voor de Europese Muziekprijs in Antwerpen.
In 2013 won zij samen met Isobel Warmelink de NTR-prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk (Music minus one or two van Guus Janssen) tijdens het Davina van Wely Concours.
Natasja studeerde liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en haalde in september 2000 met onderscheiding haar diploma.
Gedurende haar studie nam zij deel aan diverse masterclasses. Inmiddels trad zij met succes als solopianiste, als begeleidster en in kamermuziekverband op in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije en Luxemburg.
Natasja is sinds 1998 als coach-pianist verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Sedna Heitzman (2000) begon met vioolspelen op haar vijfde jaar in de Muziekschool van Alphen aan den Rijn. Halverwege 2011 heeft ze les gehad van Elinoor van Duijne Strobosch en nam ze deel aan het Viotta Jeugdorkest in Den Haag. In 2012 is ze toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Momenteel zit Sedna in 4 vwo en heeft vioolles van Koosje van Haeringen. Haar viool (in bruikleen) is gebouwd in 2015 door Wolfram Neureither. Ze maakt deel uit van het Atheneum Kamerorkest (AKO) van het conservatorium en speelt ook altviool in diverse ensembles en AKO-projecten.
Ze heeft onder andere deelgenomen aan concoursen zoals het Prinses Christina Concours (2e prijs regionale finale als duo), ‘viooldagen’ zoals de Meisterkurs Kloster Schöntal en Stringtime NiederRhein in Goch.
Machteld geeft diverse concerten met ensembles.

Tessa Körnmann (2000) begon op haar negende jaar met klarinetlessen. Al snel wilde ze meespelen in orkesten en ensembles. Sinds 2013 kreeg ze privéles van Jasper Grijpink. Na enkele keren mee te hebben gedaan aan Zomer Cursus Woudschoten wilde ze graag serieus muziek gaan maken. Toen Tessa zestien was, werd ze aangenomen aan de School Voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze les krijgt van Bart de Kater.
Tessa heeft meegedaan aan verschillende internationale muziekprojecten en uitwisselingen.