Binnenkort in De Kapel

  • 14 Apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 Apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 Apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Chopin en Skrjabin door Maurice van Schoonhoven

‘Chopin en Skrjabin’ in Bloemendaal
6 december door Maurice van Schoonhoven in De Kapel

Aanvang: 20.15 uur

In de sfeervolle Kapel in Bloemendaal aan de Potgieterweg 4,
speelt de concertpianist Maurice van Schoonhoven op
vrijdagavond 6 december het tweede concert in een serie
van 6 concerten,geheel gewijd aan Frédéric Chopin.

Dit recital bestaat uit de 12 etudes opus 25 van Chopin, en de 12 etudes opus 8 van Skrjabin. Verpletterend, hartstochtelijk, meeslepend, virtuoos: Hoogromantiek in optima forma!
Deze stukken zijn een staalkaart van geniale pianistiek, en zelden hoor je ze in één programma bij elkaar, en niemand speelt ze zo als Maurice van Schoonhoven.

Maurice van Schoonhoven
“Een pianist van uitzonderlijke klasse, die met zijn begrip van de muziek buitengewoon veel kleur en intense diepte geeft aan zijn pianospel”, aldus Wibi Soerjadi. “Hij heeft het vermogen om de muziek te laten klinken alsof het vanzelf ontstaat”. Vorige jaar nog trad Van Schoonhoven, samen met meesterpianist Bernd Brackman, op in een uitverkochte grote zaal van de Philharmonie in Haarlem met het 2e en 3e pianoconcert van Rachmaninoff.

De andere concerten
Dit concert is het tweede uit een serie van 6 concerten op de vrijdagavond in Bloemendaal: Chopin Serie Plus. De overige data zijn: 24 januari, 20 maart, 17 april en 12 juni.

Kaarten en prijzen
Kaarten à € 20,00 zijn te verkrijgen op www.chopinserieplus.nl. Houders van een CJP/Kinderen betalen € 15,00. Een passe-partout (toegang voor de hele serie) kost € 100,00. Een passe-partout met CJP/Kinderen kost € 75,00. Kaarten zijn ook verkrijgbaar op de avond van de voorstelling bij de kassa van de Kapel (vanaf 19.30u), maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren wordt dus aangeraden.