Binnenkort in De Kapel

Romantisch Recital Rondom Chopin met Meestercellist Hervé Hodan en Bernd Brackman aan de vleugel’

Op vrijdag 24 januari wordt door pianist Bernd Brackman en cellist Hervé Hodan een concert gegeven in De Kapel in Bloemendaal, Potgieterweg 4.

Aanvang: 20.15u

            

In de succesvolle Chopin Serie Plus van de bekende concertpianisten Bernd Brackman en Maurice van Schoonhoven hebben zij voor het derde concert de eigenzinnige Hervé Hodan uitgenodigd, die voor deze gelegenheid speciaal uit Parijs zal overkomen voor een volbloed romantisch programma. Samen met Bernd Brackman zal hij zich storten op twee meesterwerken uit het repertoire: de beroemde Cellosonate van Chopin, een groots en meeslepend werk uit zijn laatste periode, en de overrompelende Cellosonate van Rachmaninoff, geschreven in de tijd van Rachmaninoffs vermaarde Tweede Pianoconcert: brede melodieën en grote virtuositeit als in een heuse Symfonie! Zij beginnen met het duistere “Melancolia” van Sibelius, waarmee de toon van de avond direct gezet is.

Hervé Hodan en Bernd Brackman
Bernd Brackman, `een magistraal pianist` aldus het Parool, speelt veelvuldig in binnen- en buitenland, en won vele prijzen, waaronder de Edison Klassiek in 1997, samen met fluitist Jacques Zoon. Zijn samenwerking met Hervé Hodan dateert reeds van de vroege jaren ‘80, toen Hodan enkele jaren in Amsterdam studeerde bij Dmitri Ferschtman. Hervé Hodan woont en werkt in Parijs, Berlijn en Wenen, waar hij opvalt door zijn bijzondere kamermuziekprojecten met muziek van de vroegste barok tot de nieuwste avant-garde.

De andere concerten
Dit concert is het derde uit een serie van zes concerten op de vrijdagavond in Bloemendaal. De overige concerten zijn op 20 maart, 17 april en 12 juni.

Kaarten en prijzen
Kaarten à € 20,00 zijn te verkrijgen op www.chopinserieplus.nl. Houders van een CJP/Kinderen betalen € 15,00. Kaarten zijn ook verkrijgbaar op de avond van de voorstelling bij de kassa van de Kapel (vanaf 19.30u), maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren wordt dus aangeraden.