Binnenkort in De Kapel

  • 11 jun Hans Nijs; lezing: ‘De Bhagavad Gita en de weg van handeling’
  • 18 jun Hans Alma; lezing: ‘De spelende mens’.
  • 25 jun Katrijne Bezemer; lezing: Kunst en religieuze inspiratie.

GEANNULEERD Romantisch recital door violist Armand de Beauregard en pianist Maurice van Schoonhoven

In verband met het risico op verspreiding van het Corona-virus gaat het concert niet door.

Concert vrijdag 20 maart in de Kapel in Bloemendaal,
Potgieterweg 4.
Aanvang: 20.15u

In de succesvolle Chopin Serie Plus van de bekende concertpianisten Bernd Brackman en Maurice van Schoonhoven in de sfeervolle vroeg 20e eeuwse Kapel aan de Potgieterweg 4 te Bloemendaal speelt deze keer de befaamde violist Armand de Beauregard, met Maurice van Schoonhoven aan de vleugel.
Armand de Beauregard, in 1972 in Haarlem geboren, woont en werkt sinds enige jaren in Londen. Zijn vertolkingen van Bach en Mozart, vooral, hebben internationaal opzien gebaard, en hij won dan ook talloze prijzen in binnen- en buitenland. Wij noemen slechts de prestigieuze Elisabeth Evertsprijs, eens in de twee jaar toegekend aan een belangrijke Nederlandse musicus, in 1995.
Op hun recital van 20 maart begint De Beauregard met de indrukwekkende Derde Solosonate in C gr.t. van Bach, die hij met de hem bekende overgave en brille zal uitvoeren. Na de beroemde Eerste Ballade voor piano solo van Chopin vervolgen de twee meesters met een opzwepend en meeslepend romantisch programma vol passie en virtuositeit, in werken van Chopin, Grieg en De Falla.

Armand de Beauregard en Maurice van Schoonhoven
Katja Reichenfeld, NRC:
“Wat De Beauregard in zijn interpretatie van Saint-Saëns’ Introduction et Rondo Capriccioso laat horen is ronduit verbluffend en meeslepend. Wat zou het muziekbedrijf eenvormig worden zonder zo’n kleurrijke persoonlijkheid.”
Wibi Soerjadi:
“Maurice van Schoonhoven is een pianist van uitzonderlijke klasse, die met zijn begrip van de muziek buitengewoon veel kleur en intense diepte geeft aan zijn pianospel”

De andere concerten
Dit concert is het vierde uit een serie van zes concerten op de vrijdagavond in Bloemendaal. De overige concerten zijn op 17 april (Beethoven en Chopin) en 12 juni (Chopin en Beethoven).

Kaarten en prijzen
Kaarten à € 20,00 zijn te verkrijgen op www.chopinserieplus.nl. Houders van een CJP/Kinderen betalen € 15,00. Kaarten zijn ook verkrijgbaar op de avond van de voorstelling bij de kassa van de Potgieterweg (vanaf 19.30u), maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren wordt dus aangeraden.