Binnenkort in De Kapel

Rémon van Gemeren, lezing: Het spirituele leven van de schilder Jan Mankes

Op 17 oktober verzorgt Rémon van Gemeren een lezing met als thema: ‘Het spirituele leven van de schilder Jan Mankes’.

Aanvang: 10.30 uur

Kosten: Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Richtbedrag € 8 ter dekking van kosten.

De jonggestorven Jan Mankes (1889-1920) is inmiddels een zeer geliefde schilder. Hij was een geestelijk ingestelde man en kunstenaar. Hij ervoer het maken van zijn schilderijen op een vrij mystieke manier. Zijn biograaf Rémon van Gemeren gaat in op zijn leven en werk. Daarbij richt hij zich vooral op het spirituele leven van Mankes, die een voor zijn tijd zeer vrijzinnig religieus mens was.

Rémon van Gemeren schreef biografieën van Louis Couperus en Jan Mankes, en boeken over het werk van Jan Eijkelboom en Joost Zwagerman. Binnenkort verschijnt van hem een portret van de dichter Chr.J. van Geel. Op het moment werkt hij aan een biografie van Carel Willink.

Aanmelden voor de bijeenkomst is niet meer nodig. Wel behouden we in De Kapel  de mogelijkheid om voldoende afstand te bewaren. We gaan er vanuit dat u gevaccineerd bent, van corona genezen bent of door middel van een test de zekerheid hebt dat u niet besmet bent. Mocht u de bekende klachten hebben die op corona kunnen wijzen, willen we u vragen om niet naar De Kapel te komen.