Binnenkort in De Kapel

  • 14 Apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 Apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 Apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Poëziemiddag met Mia Davidson en Ed Wertwijn

Op zondagmiddag 22 september a.s. zal de dichter Mia Davidson voordragen uit eigen werk. Zij wordt daarbij begeleid door pianist Ed Wertwijn.

Aanvang: 14.30 uur

Mia Davidson heeft haar hele leven in Amsterdam gewoond, uitgezonderd haar onderduikperiode als jong kind tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Ze volgde de opleiding maatschappelijk werk en gezinstherapie. Een werkterrein dat zowel betrokkenheid vereist, als exact en onpartijdig denken.
Tijdens haar middelbare schooltijd raakte Mia gefascineerd door de zeggingskracht van schrijven en de bevrediging van het vinden van het juiste woord. De schoolkrant werd een speelterrein, schrijven thuis een vaste gewoonte.
In 2011 verscheen haar dichtbundel Eigen Vel.
In 2015 de novelle Onder tafel. Vervolgens de bundels Alledaags Ontheemd (2017) en Oeverloos Begrensd (2019).

Ed Wertwijn studeerde piano aan het Conservatorium van de Vereniging Muzieklyceum te Amsterdam bij Luctor Ponse, koordirectie bij Frans Moonen en schoolmuziek bij Louk Nelissen.
Als pianist was hij verbonden aan ‘Groep 69’, die zich begin jaren ’70 toelegde op het spelen van contemporaine muziek. Ook vormde hij in die periode met de basklarinettist Harry Sparnaay het duo ‘Fusion Moderne’. Hij was solopianist bij Het Notos Blaaskwintet in uitvoeringen van de kwintetten van Mozart en Beethoven en sextetten van o.a. Francis Poulenc, Albert Roussel en Willem Pijper. Hij speelde in het Noord-Hollandse jazzkwintet ‘Joint’, dat begin jaren ’80 met o.a. een drietal composities van zijn hand, tijdens jazzconcoursen in Amersfoort en Breda prijzen behaalde. Ook was hij jarenlang verbonden aan het salonorkest ‘Het Salon’ van Geert van Tijn.