Binnenkort in De Kapel

  • 19 May Paul Marselje, lezing:  Vrijmetselarij, wat is dat eigenlijk?
  • 26 May Ruud Bartlema, lezing: Geraakt door het vuur; over het werk van H.N.Werkman aan de hand van afbeeldingen
  • 2 Jun Dirk van de Glind, lezing:  Het lef om op te staan – Over de Bijbel als het Oude Boek van Liefde  
  • 9 Jun Peter Samwel, lezing:  Geheimen van reïncarnatie
  • 16 Jun Herman van Tuijl, lezing: Het mysterie van de Liefde 
  • 23 Jun Carin Wennink, lezing: Weg van het labyrint
  • 30 Jun Katrijne Bezemer, muzikale lezing: Muziek en Bijbel

Podium de Kapel Concert voor cello en piano

Op donderdagavond 20 februari is er een concert voor cello en piano. Voor u treden op:

Jurre Koopmans – cello 
Victor Su – piano

Op het programma staan twee sonates van respectievelijk: Mendelssohn en Rachmaninov.

F. Mendelssohn
Sonate voor Cello en Piano op. 45 in Bes

S. Rachmaninov
Sonate voor Cello en Piano op. 19 in g

Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 10

Over de musici.

Victor Su is een leerling van de Jong Talent School van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.
Tijdens een open dag van de muziekschool werd hij zo gegrepen door de piano dat hij zich meteen aanmeldde. Zo begon hij op 6-jarige leeftijd piano te spelen, met 9 jaar was hij een
van de drie pianisten die op het podium van de Schouwburg les kreeg van pianist Wibi Soerjadi.
Hij legde alle muziekschool examens af voor hij 11 jaar was en werd op zijn elfde toegelaten tot de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 2012 studeert hij bij Marlies van Gent. Naast zijn piano studie volgt hij een vwo opleiding.
Sinds 2014 deed hij regelmatig aan concoursen en won verschillende prijzen, waaronder
3de prijs bij het Steinway Concours 2014 en hij was ook finalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2014. Hij behaalde de 3de prijs bij het YPF Piano Competition 2015, en de 2de prijs bij het EPTA International Pianoconcours 2016 in België.
Sindsdien richtte hij zich naast het VWO opleiding vooral op verschillende masterclasses in o.a. Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Spanje om zich verder te ontwikkelen. Hij heeft masterclass gevolgd bij onder anderen Ruth Nye, Edith Fisher, Roberto Giordano, Enrico Pace, Igor Roma, Liu Shikun en Vladimir Viardo.
Victor nam regelmatig deel aan zomerfestivals, zoals de Academie Pianistica Internazionale “Incontri col Maestro” di Imola in Italië. Hij trad regelmatig op bij diverse gelegenheden zowel solo als met ensemble.

Jurre Koopmans – 17 jaar – begon op zijn vijfde met cellospelen. In zijn familie wordt veel muziek gemaakt. Met veel plezier begon hij aan zijn lessen bij Wiesje van Eersel en sinds 2012 heeft Jurre les van Lucia Swarts op de School voor Jong Talent (SVJT) van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast de lessen van Lucia Swarts krijgt hij regelmatig les van Harro Ruijsenaars en Michel Strauss. Jurre maakt ook deel uit van het Atheneum Kamerorkest.

In juni 2014 was Jurre finalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Daarnaast kreeg hij in 2015 een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours, West 1. Op datzelfde concours won hij in 2017 op de regionale finale de tweede prijs, de Donemus Prijs voor de vertolking van het moderne werk en de Madurodam Masterclass Prijs.

In 2015 en in 2017 nam hij als jongste cellist deel aan de cellobiënnale te Zutphen, waar hij masterclasses kreeg van onder andere Dmitri Ferschtman, Larissa Groeneveld, Gavriel Lipkind, Timora Rosler en Jeroen den Herder.

Sinds 2017 vormt Jurre samen met Salomé Bonnema, Iris Kengen en Sedna Heitzman het Viride Kwartet, waarmee zij in 2018 de tweede prijs behaalden op de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. In februari 2019 ontvingen zij het Extra Strijkkwartetstipendium van Het Kersjes Fonds. Regelmatig krijgt het Viride Kwartet lessen van leden van het Matangi Kwartet, het Dudok Kwartet en het Jerusalem Quartet.

Jurre bespeelt een cello gebouwd door Saskia Schouten – 1998 te Heusden – en heeft een strijkstok gebouwd. Zowel zijn instrument als zijn strijkstok zijn hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.