Binnenkort in De Kapel

  • 14 Apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 Apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 Apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Pauline Jäger, lezing: Een mooie laatste levensfase, iedereen verdient het

Op zondag 18 februari verzorgt Pauline Jäger een lezing met als thema:    Een mooie laatste levensfase, iedereen verdient het. *)

De meeste mensen willen thuis sterven. Maar als dat niet kan, dan het liefst in een huiselijke, veilige en liefdevolle omgeving. Met dit als uitgangspunt biedt Hospice Haarlem en omstreken ondersteuning aan mensen in de laatste levensfase én hun naasten. Zowel thuis als in het Hospice Huis aan de Zuiderhoutlaan. Het klinkt misschien raar, maar in het Hospice wordt volop en intens geleefd.
Hoe ziet een hospice er binnen uit? Waar bestaat ondersteuning uit? Wat zijn de ervaringen van gasten en hun naasten? Wat kun je verwachten van ondersteuning door vrijwilligers?
Deze en meer aspecten van het Hospice komen aan de orde. En natuurlijk is er alle ruimte voor uw vragen.

 United Photos/Paul Vreeker

Drs. Pauline Jäger is van oorsprong scheikundige, met jarenlang ervaring in het begeleiden van grote internationale onderzoekprojecten. In 2011 maakte zij de overstap  naar Hospicezorg in 2011, waar zij haar hart vond in het prachtige werk van Hospice Haarlem en omstreken en als directeur bestuurder haar bijdrage mag leveren.

*) Deze lezing komt in de plaats van de lezing van Dorothea Touwen die komende zondag niet in de gelegenheid is om aanwezig te zijn. Wij hopen mevrouw Touwen op een later moment alsnog te mogen ontvangen.