Binnenkort in De Kapel

  • 19 May Paul Marselje, lezing:  Vrijmetselarij, wat is dat eigenlijk?
  • 26 May Ruud Bartlema, lezing: Geraakt door het vuur; over het werk van H.N.Werkman aan de hand van afbeeldingen
  • 2 Jun Dirk van de Glind, lezing:  Het lef om op te staan – Over de Bijbel als het Oude Boek van Liefde  
  • 9 Jun Peter Samwel, lezing:  Geheimen van reïncarnatie
  • 16 Jun Herman van Tuijl, lezing: Het mysterie van de Liefde 
  • 23 Jun Carin Wennink, lezing: Weg van het labyrint
  • 30 Jun Katrijne Bezemer, muzikale lezing: Muziek en Bijbel

Paul Marselje, lezing:  Vrijmetselarij, wat is dat eigenlijk?

Op zondag 19 mei verzorgt Paul Marselje een lezing met als thema:  Vrijmetselarij, wat is dat eigenlijk?

Aanvang 10.30 uur.
Toegang : richtbedrag van € 10 ter dekking van kosten.

Voor veel mensen is de vrijmetselarij de grote onbekende. Wie de vrijmetselarij wel kent, noemt die vaak geheim of geheimzinnig. Een enkeling denkt aan complottheorieën. Is dat terecht? Geheim is het genootschap immers niet en van complottheorieën klopt ook niets. Wat is dit levensbeschouwelijke genootschap wel?
Wat trok Paul Marselje aan tot die broederschap? Het lid worden is een persoonlijke keus, geen verhaal is hetzelfde. Paul Marselje vertelt over feiten, fictie en mysteries van de vrijmetselarij en zijn persoonlijke keuze en beleving van de vrijmetselarij. De methode van het werken met symbolen en rituelen krijgt ruime aandacht. Na de lezing is er gelegenheid om van gedachten te wisselen met de inleider over de broederschap en de loges.

foto: Govert de Roos

Paul Marselje is meester-vrijmetselaar en oud-voorzittend meester van een vrijmetselaarsloge. Hij zat lange tijd in het hoofdbestuur van Orde van Vrijmetselaren in Nederland. Marselje was ook lid van de landelijke werkgroep ter bestudering van vrijmetselaarsrituelen en was langdurig voorzittend meester van een vrijmetselaarskapittel in de ‘Orde der Hoge Graden’.

In het dagelijks leven is deze oud-wethouder van Haarlem voorzitter van een uitgeverij, een artsenmaatschap en een kunstmarktenorganisatie. Als singer-songwriter kende hij qua aandacht zijn beste tijd in de zeventiger jaren. Hij keerde in 2015 terug met een nieuw, vierde album ‘Een ander gezicht’. Hij is medeauteur van ‘Where do you go to my lovely’, een wereldhit uit de late zestiger jaren van de vorige eeuw.