Binnenkort in De Kapel

  • 11 jun Hans Nijs; lezing: ‘De Bhagavad Gita en de weg van handeling’
  • 18 jun Hans Alma; lezing: ‘De spelende mens’.
  • 25 jun Katrijne Bezemer; lezing: Kunst en religieuze inspiratie.

Participatiekoor en Leo van Dijk in Mariakerk

Participatiekoor Haarlem voert op Goede Vrijdag paasconcert op in Mariakerk

Het is de week voor Pasen en ieder jaar vinden er dan honderden uitvoeringen van de Passies van J.S.Bach plaats. Dit jaar zijn er zeker drie concerten meer dankzij de komst van drie Participatiekoren.
In Participatiekoren zingen mensen met dementie samen met project- en koorzangers de Passies van Bach en treedt een tiental van hen op als verteller van zijn of haar eigen verhaal over lijden en verlies, hoop en liefde.
In de Mariakerk aan de Rijksstraatweg 355 te Haarlem staat op Goede Vrijdag jaar de Johannes Passion op het programma (19.00 – 20.30 uur). Een selectie van de mooiste koren, koralen en aria’s wordt afgewisseld met een vertelling door acteur Hans Koenis. In zijn optreden verplaats hij zich in het leven van Leo van Dijk, reeds lange tijd lid een gewaardeerde bezoeker van De Kapel. Wat maakt hem zo bijzonder?
Leo kreeg in 2008 de diagnose Alzheimer en vroeg zich af hoe hij met die wetenschap verder moest. Hij ging op onderzoek uit naar wat hem zou kunnen helpen. Hij deed 9 ontdekkingen waarmee hij al ruim 10 jaar zijn leven met dementie leefbaar weet te houden en komende week verschijnt dan ook zijn boekje “Alzheimer voor beginners”.
In dat boekje, dat na de uitvoering van Johannes Passion gepresenteerd wordt,  staan korte inspirerende teksten van Leo. Iedere tekst is voorzien van een aquarel die hij ook zelf heeft gemaakt. Verder staan er nog twee mooie verhalen in van Prof.  Rose-Marie Dröes en Prof. Anne-Mei The, die Leo ook hebben geholpen zijn weg te vinden.

Het boekje zal ook gepresenteerd worden na afloop van de religieuze bijeenkomst in De Kapel op zondag 21 april a.s. Aanvang 10.30 uur. Zie de Agenda