Binnenkort in De Kapel

  • 26 May Ruud Bartlema, lezing: Geraakt door het vuur; over het werk van H.N.Werkman aan de hand van afbeeldingen
  • 2 Jun Dirk van de Glind, lezing:  Het lef om op te staan – Over de Bijbel als het Oude Boek van Liefde  
  • 9 Jun Peter Samwel, lezing:  Geheimen van reïncarnatie
  • 16 Jun Herman van Tuijl, lezing: Het mysterie van de Liefde 
  • 23 Jun Carin Wennink, lezing: Weg van het labyrint
  • 30 Jun Katrijne Bezemer, muzikale lezing: Muziek en Bijbel

Nel Verburg; religieuze viering, thema:  Een nieuwe tijd.

Op zondag 9 april verzorgt Nel Verburg een religieuze viering, met als thema:  Een nieuwe tijd.

Aanvang: 10.30 uur. Locatie: Potgieterweg 4, Bloemendaal

In de viering lezen we het verhaal van Pasen, een verhaal over iemand die opstaat en daarmee een nieuw begin maakt. Dat is een spoor dat we kunnen volgen, het verhaal kan verder gaan met ons. Als we ons niet neerleggen bij de feiten, maar er willen zijn voor elkaar.

Nel Verburg is getrouwd met Henk Reinders en heeft twee volwassen kinderen. Vele jaren heeft zij in de gezondheidszorg gewerkt, eerst in een algemeen ziekenhuis en later in de geestelijke gezondheidszorg.
Daarnaast is zij in 2001 met de opleiding Pastoraal Werk aan het Opleidingsinstituut voor theologie, levensbeschouwing en geestelijke begeleiding in Vrijzinnig Perspectief (OVP) in Bilthoven begonnen. Een opleiding die haar veel gebracht heeft, met name de ervaring van hoe veelzijdig, rijk en bevrijdend bijbelwoorden ook kunnen zijn. Inmiddels gaat zij met regelmaat voor in vrijzinnige geloofsgemeenschappen. In haar overdenkingen probeert zij de oude bijbelverhalen te verbinden met het leven hier-en-nu, waarbij zij dankbaar gebruik maakt van eigentijdse verhalen, literatuur en gedichten.