Binnenkort in De Kapel

  • 3 dec Martijn Rozing; lezing: Humanistische spiritualiteit
  • 10 dec Corine de Jong; lezing: Dankbaarheid in uitdagende tijden
  • 17 dec Advents-kerstviering

Mahmut Erciyas; lezing:  God is in de mens. Een inkijk in het alevitisme aan de hand van poëzie.

Op zondag 26 november a.s. verzorgt Mahmut Erciyas een lezing met als thema:  God is in de mens. Een inkijk in het alevitisme aan de hand van poëzie.

Aanvang 10.30 uur. Locatie:  Potgieterweg 4, Bloemendaal.
Toegang : richtbedrag van € 10 ter dekking van kosten.

Alevieten vormen de grootste religieuze minderheidsgroep onder Nederlanders met wortels in Turkije. Bij het grote publiek is echter weinig bekend over het geloof van alevieten: het alevitisme. Wat is het alevitische beeld van God, de mens en de natuur? Hoe ziet de geloofspraktijk van het alevitisme eruit? Mahmut Erciyas heeft een boek geschreven waarin hij antwoord geeft op deze vragen: God is in de mens. Een poëtische inkijk in het alevitisme. Mahmut geeft u tijdens deze lezing een inkijk in de geloofsleer en -praktijk van het alevitisme aan de hand van religieuze gedichten.

Mahmut Erciyas (1975) is historicus en werkzaam als ad viseur in het sociaal domein bij de lokale overheid. Eerder schreef hij de boeken Ver van huis en haard. Een geschiedenis van de Turkse en Spaanse gastarbeiders in Oss in de jaren zestig en zeventig en Carina Thuijs en het bloedbad van Sivas.