Binnenkort in De Kapel

  • 23 jan VERVALT
  • 30 jan drs. Katrijne Bezemer; interactieve bijeenkomst, thema: Wat zou u zeggen?
  • 6 feb Drs. Dorien Quik; lezing, thema: De kracht van verwondering
  • 13 feb Dr. Janneke Stegeman; lezing, thema: Maria: over overgave en verzet
  • 20 feb Drs. Klaas Laan; lezing: Onvoltooide goden
  • 27 feb Ds Otto Sondorp; religieuze bijeenkomst, thema:  De kunst van het luisteren

GEANNULEERD Lezing Klaas Vos: Wat maakt Bachs Matthäus Passion zo bijzonder?

Op 5 april houdt Klaas Vos een lezing met als thema: Wat maakt Bachs Matthäus Passion zo bijzonder?

Aanvang: 10.30 uur

Het lijken er steeds meer te worden. Elk zich zelf respecterend dorp of stad gaat aan de slag met de uitvoering van de Matthäus Passion. Projectkoren worden uit de grond gestampt. Meezing Matthäussen komen er meer en meer. In een sterk geseculariseerd Nederland lijkt de Matthäus Passion het enige religieuze bolwerk dat niet aan slijtage onderhevig is, sterker nog steviger dan ooit in onze culturele bodem verankerd is. Wat is het geheim dat het zoveel mensen van welke achtergrond, overtuiging ook blijft raken?
Klaas Vos verdiept zich al jaren in dit werk, heeft het vele malen gezongen en zelfs een paar maal de Christus-partij mogen vertolken.
Vorig jaar was hij bij ons om over Bach als bijzondere componist te vertellen. Nu komt hij een week voor Pasen ons deelgenoot maken van deze Mount Everest in de muzikale Himalaya.

Klaas Vos (geboren te Huizen in 1949) voltooide de kweekschool, waarna hij theologie studeerde te Utrecht en in Cluj, Roemenië. Hij was vervolgens hervormd predikant te Vreeland en vanaf 1990 tot 2006 programmamaker bij de VPRO-radio. Van 2009-2017 predikant te Ossendrecht. Thans zwerfdominee en interviewer voor Radio Bloemendaal