Binnenkort in De Kapel

  • 26 May Ruud Bartlema, lezing: Geraakt door het vuur; over het werk van H.N.Werkman aan de hand van afbeeldingen
  • 2 Jun Dirk van de Glind, lezing:  Het lef om op te staan – Over de Bijbel als het Oude Boek van Liefde  
  • 9 Jun Peter Samwel, lezing:  Geheimen van reïncarnatie
  • 16 Jun Herman van Tuijl, lezing: Het mysterie van de Liefde 
  • 23 Jun Carin Wennink, lezing: Weg van het labyrint
  • 30 Jun Katrijne Bezemer, muzikale lezing: Muziek en Bijbel

Lezing Erwin Bomas; thema: Plato en zijn betekenis voor onze tijd

Op 9 februari houdt Erwin Bomas een lezing met als thema

Plato en zijn betekenis voor onze tijd

Plato is nog altijd een van de beroemdste en meest gelezen filosofen. Hij ging de grote levensvragen niet uit de weg. Wat is waar? Wat is het goede? Wat is rechtvaardigheid?
In deze tijd worstelen we nog altijd met deze vragen. Plato’s antwoorden zijn echter voor een deel verborgen. Zijn Dialogen staan vol metaforen, mythen en mystiek. Bewust, omdat Plato, als ingewijde in de Mysteriën van het oude Griekenland, gebonden was aan geheimhouding.
Vanaf 1875 is er echter veel meer van deze kennis publiekelijk gemaakt. Daarmee kunnen we de boodschap van Plato opnieuw bekijken en wordt de betekenis ervan, voor onze tijd, helder.

Erwin Bomas is een medewerker van de Theosophical Society Point Loma (TSPL) gevestigd in het Blavatskyhuis in Den Haag. Hij geeft lezingen over allerlei onderwerpen in het licht van de esoterische filosofie of Theosofia, is cursusleider van de cursussen Anders Denken en Levenswijsheid en een van redacteuren van het tijdschrift Lucifer de Licht-brenger. Alle medewerkers van de TSPL werken principieel op vrijwilllige basis.
In zijn werkzame bestaan is Erwin adviseur bij Stichting Kennisnet, het nationale expertisecentrum voor ict in onderwijs. Momenteel werkt hij aan een publicatie over het belang van ethiek en waarden in het licht van de digitalisering van het onderwijs.