Binnenkort in De Kapel

  • 26 May Ruud Bartlema, lezing: Geraakt door het vuur; over het werk van H.N.Werkman aan de hand van afbeeldingen
  • 2 Jun Dirk van de Glind, lezing:  Het lef om op te staan – Over de Bijbel als het Oude Boek van Liefde  
  • 9 Jun Peter Samwel, lezing:  Geheimen van reïncarnatie
  • 16 Jun Herman van Tuijl, lezing: Het mysterie van de Liefde 
  • 23 Jun Carin Wennink, lezing: Weg van het labyrint
  • 30 Jun Katrijne Bezemer, muzikale lezing: Muziek en Bijbel

Lezing: Dorien Quik, thema: In relatie zijn met jezelf én met de ander, vanuit boeddhistisch perspectief.

Op zondag 3 november spreekt Dorien Quik over In relatie zijn met jezelf én met de ander, vanuit  boeddhistisch perspectief.
Aanvang: 10.30 uur.

De menselijke geest is tweeledig: er is een absolute en een relatieve geest.
Door kennis te hebben over de werking van de geest ontstaat het inzicht hoe deze twee soorten ons leven beïnvloeden. De absolute geest is onvergankelijk en onveranderlijk en de relatieve geest is vergankelijk en veranderlijk. Daar de relatieve geest de fenomenen van onze wereld, zoals gedachten, woorden en vormen vertegenwoordigt, denken we daar veel over te weten. De absolute geest kennen we vaak niet; er is een vermoeden dat deze aanwezig zou kunnen zijn.
In deze lezing zullen we onderzoeken hoe we met beide in contact kunnen komen, hoe dit kan leiden tot een relatie met onszelf en wat dit voor een effect zal hebben op ons leven én op de ander.

Drs. Dorien Quik studeerde af in de biologie aan de Universiteit Utrecht. Daarna bestudeerde zij christelijke esoterische stromingen totdat ze zo’n vijfentwintig jaar geleden in aanraking kwam met het boeddhisme.
Na 15 jaar voorzitter en dharmadocent te zijn geweest van Stichting Bodhisattva heeft ze haar functie als voorzitter neergelegd.  Haar functie als dharmadocent blijft zij vervullen. Zij schreef onder meer de volgende boeken: Hand in hand met Boeddha, deel 1 en 2.  Zie www.stichtingbodhisattva.nl