Binnenkort in De Kapel

  • 14 Apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 Apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 Apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Lezing Anne-Marie Wegh, thema: Maria Magdalena

Zondag 15 september spreekt Anne-Marie Wegh over Maria Magdalena. Het enige wat de Bijbel zegt over Maria Magdalena is dat zij één van de vrouwen was die Jezus volgden op zijn rondreis door Judea, en dat ze was bevrijd van zeven demonen. Bij nadere bestudering van de Griekse grondtekst blijkt in de schaarse woorden over deze mysterieuze vrouw echter een schat aan extra informatie te schuilen.

Wat uit die grondtekst verschijnt, is een heel ander beeld dan de boetevaardige zondares die de kerk van haar schetst. En ook een ander beeld dan wat in New Age-kringen wordt gesuggereerd, namelijk dat zij de vrouw zou zijn van Jezus. Tijdens deze lezing deelt Anne-Marie Wegh in woord en beeld met u haar verrassende ontdekkingen!

Anne-Marie Wegh schrijft boeken over spiritualiteit. Ook schrijft zij redactionele stukken voor tijdschriften als Mantra, Spiegelbeeld en Paravisie. Zij woont en werkt in een veertiende-eeuwse kerk met pastorie in Horssen. Hier begeleidt zij onder andere Yoga- en stilteretraites.

www.anne-marie.eu
www.maria-magdalena.nl

Auteur van o.a.:Maria Magdalena, auteur van het vierde evangelie’.