Binnenkort in De Kapel

  • 3 dec Martijn Rozing; lezing: Humanistische spiritualiteit
  • 10 dec Corine de Jong; lezing: Dankbaarheid in uitdagende tijden
  • 17 dec Advents-kerstviering

Kick Bras, lezing: Onuitsprekelijk paradijs. De groene spiritualiteit van Thomas Merton.

Op zondag 8 oktober verzorgt Kick Bras een lezing met als thema Onuitsprekelijk paradijs. De groene spiritualiteit van Thomas Merton.

10.30 uur. Locatie:  Potgieterweg 4, Bloemendaal.
Toegang : richtbedrag van € 10 ter dekking van kosten

De Amerikaanse trappistenmonnik Thomas Merton – misschien wel de beroemdste monnik van de twintigste eeuw – was een groot natuurliefhebber. Hij trok zich steeds vaker terug in de prachtige omgeving van zijn abdij en leefde uiteindelijk als kluizenaar in het bos. Zijn dagboeken getuigen van zijn intense, spirituele natuurervaring die voortkomt uit een mystieke verbondenheid met alle leven, en daarin met de Levensbron. Deze natuurmystiek leidde tot een steeds openlijker kritiek op de exploitatie van de schepping voor menselijk gewin. Zo groeide deze mystiek uit tot ecologische ethiek, die zeer actueel is in deze tijd van klimaatcrisis. Kick Bras schreef hier een boek over en zal in de lezing hier op ingaan. Daarbij projecteert hij foto’s en teksten van Merton waarover wij met elkaar in gesprek gaan.

Dr. Kick Bras is emeritus predikant, auteur van talloze boeken op het gebied van spiritualiteit en als onderzoeker verbonden met het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen.