Binnenkort in De Kapel

  • 14 Apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 Apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 Apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Katrijne Bezemer, religieuze bijeenkomst; thema ‘Onze helden’

Op 24 oktober zal Katrijne Bezemer een religieuze bijeenkomst leiden met als thema ‘Onze helden’.

Aanvang: 10.30 uur

Kosten: Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Richtbedrag € 8 ter dekking van kosten.

Vaak al op jonge leeftijd vormen we een beeld van onze helden of idolen, mensen die we bijzonder vinden, die eigenschappen bezitten en dingen ondernemen die ons aanspreken. Als het goed is zijn de helden een voorbeeld voor ons voor hoe wij later willen worden. Wie maatschappelijk gezien een held wordt genoemd verandert in de tijd. Sommige bijbelse helden die onder meer op de bijeenkomst ter sprake komen, worden nu niet meer bewonderd. Weten we nog wat ons inspireerde en waarom of zijn onze helden in de vergetelheid geraakt?

Drs. Katrijne Bezemer is theoloog en historicus. Zij is werkzaam als voorganger bij De Kapel in Bloemendaal en De Hoeksteen in Voorburg. Haar speciale interessegebied zijn de gnostiek en de mystiek.

Aanmelden voor de bijeenkomst is niet meer nodig. Wel behouden we in De Kapel  de mogelijkheid om voldoende afstand te bewaren. We gaan er vanuit dat u gevaccineerd bent, van corona genezen bent of door middel van een test de zekerheid hebt dat u niet besmet bent. Mocht u de bekende klachten hebben die op corona kunnen wijzen, willen we u vragen om niet naar De Kapel te komen.