Binnenkort in De Kapel

  • 14 Apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 Apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 Apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Jong Talent aan de vleugel

28 maart

Op donderdag 28 maart 2019  staat het concert in het teken van
Jong Talent aan de vleugel.

Voor u zullen optreden:
Bettino Weisser, Victor Su, Peiting Xue, Connie Lou, Max Valkenburcht, Pallavi Nandoe Tewarie, Edmond Offermann en Job Honee.

Op het programma staan werken van:
Scarlatti, Haendel, Beethoven, Mendelssohn, Von Weber, Chopin, Brahms en Ravel.

Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 10

Over de musici:

Victor Su is een leerling Jong Talent School van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.

Tijdens een open dag van de muziekschool werd hij zo gegrepen door de piano dat hij zich meteen aanmeldde. Zo begon hij op 6-jarige leeftijd piano te spelen, met 9 jaar was hij een
van de drie pianisten die op het podium van de Schouwburg les kreeg van pianist Wibi Soerjadi.
Hij legde alle muziekschool examens af voor hij 11 jaar was en werd op zijn elfde toegelaten tot de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 2012 studeert hij bij Marlies van Gent. Naast zijn piano studie volgt hij een vwo opleiding.
Sinds 2014 deed hij regelmatig aan concoursen en won verschillende prijzen, waaronder
3de prijs bij het Steinway Concours 2014 en hij was ook finalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2014. Hij behaalde de 3de prijs bij het YPF Piano Competition 2015, en de 2de prijs bij het EPTA International Pianoconcours 2016 in België.
Sindsdien richtte hij zich naast het VWO opleiding vooral op verschillende masterclasses in o.a. Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Spanje om zich verder te ontwikkelen. Hij heeft masterclass gevolgd bij onder anderen Ruth Nye, Edith Fisher, Roberto Giordano, Enrico Pace, Igor Roma, Liu Shikun en Vladimir Viardo.
Victor nam regelmatig deel aan zomerfestivals, zoals de Academie Pianistica Internazionale “Incontri col Maestro” di Imola in Italië. Hij trad regelmatig op bij diverse gelegenheden zowel solo als met ensemble.

 

 

Edmond Offermann (2006) is geboren in Figueres, Spanje.


Hij is zijn muzikale opleiding begonnen aan de muziekschool in Utrecht.
Vier jaar lang heeft hij het PI programma gevolgd bij Sarah Noorlag, waarbij het muzikale materiaal op gehoor wordt aangeleerd. Hierna, op negenjarige leeftijd, is hij toegelaten tot de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgt daar lessen bij top docente Marlies van Gent.
Hij heeft 2 keer meegedaan met het Steinway concours, en geeft regelmatig concerten.

 

Bettino Weisser

(14 jaar) begon op 4-jarige leeftijd piano te spelen en behaalde drie diploma’s van het landelijke EPTA piano-examen. Sinds augustus 2016 studeert hij hoofdvak piano bij Marlies van Gent aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2017 en 2018 volgde hij masterclasses aan de Imola Summer Piano Academy bij Marlies van Gent, Enrico Pace en Roberto Giordano.
In 2017 en 2018 werd Bettino geselecteerd voor de Halve Finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours en trad hij op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw In 2019 nam hij deel aan het YPF Piano Concours. Tevens trad hij op tijdens Festival Klassiek op het Amstelveld (2017) en Festival Dag in de Branding (2018) in het Korzo Theater, in De Kapel in Bloemendaal en tijdens het Steinway Piano Concours (2018).
Naast hoofdvak piano studeert hij ook bijvak directie bij Alex Schillings en bijvak compositie bij Reza Namavar aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium.

Job Honée (2008) begon 3,5 jaar geleden met piano spelen en zit sinds september 2018 als externe leerling op de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij les krijgt van Marlies van Gent.


Job geniet van het studeren en spelen van muziek van componisten als Bach, Haydn, Prokofiev, Scarlatti, Heller en Mozart. Hij is op een muzikale ontdekkingsreis, waarbij hij telkens een nieuwe lievelingscomponist ontmoet. Job heeft onlangs meegedaan aan het Jong Talent Concours Maassluis, waar hij in de leeftijdscategorie 8-12 jaar de tweede prijs heeft behaald.

Connie Lou (2003) begon op vijfjarige leeftijd met pianolessen. Momenteel studeert ze bij Marlies van Gent aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
In 2014 was ze de derde-prijswinnaar van het Prinses Christina Junior Concours en in 2015 won ze de eerste prijs bij het Maassluis Muziekconcours. Bij het Steinway Pianoconcours won ze in 2016 de derde prijs in categorie B en dit jaar is ze finalist in categorie C.

Peiting Xue is geboren in 2002 in Nederland. Ze kreeg haar eerste pianolessen aan de muziekschool in Tilburg toen ze zes jaar oud was. Na een jaar werd ze toegelaten tot de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze studeert bij Marlies van Gent.
Peiting treedt regelmatig op, in onder andere Koffie bij de piano in Den Bosch, De Meerpaal te Vlaardingen, Podium de Kapel te Bloemendaal en het Cultureel Centrum in Zoetermeer.
In de finale van het Steinway Pianoconcours in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam in 2014 won zij de tweede prijs.

Max Valkenburcht (2004) begon met pianospelen toen hij negen jaar was bij Berteke Keijzer. In 2016 werd Max toegelaten op de School voor Jong Talent in Den Haag. Hij studeert nu bij Marlies van Gent.
In 2017 heeft Max de eerste prijs gewonnen bij de Maassluise Muziekweek in zijn categorie en in 2018 kreeg hij de tweede prijs en de laureatenjuryprijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours.
Max zit in de tweede klas van het Atheneum College Hageveld en beoefent naast piano ook karate.