Binnenkort in De Kapel

Jarek Kubacki, religieuze bijeenkomst, thema: Een mens te zijn op aarde in deze wereldtijd…; Over het religieus humanisme.

Op zondag 23 oktober verzorgt Jarek Kubacki een religieuze bijeenkomst  met als thema: Een mens te zijn op aarde in deze wereldtijd…; Over het religieus humanisme.

Aanvang:10.30 uur. Locatie: Potgieterweg 4, Bloemendaal

 

Een mens te zijn op aarde

in deze wereldtijd,

is komen uit het water

en staan in de woestijn…

 (Willem Barnard)

“Een aantal jaren geleden zwengelde Wies Houweling (theoloog en algemeen secretaris van Vrijzinnigen Nederland) een discussie over het religieus humanisme aan. Ik was heel blij met dat initiatief maar ietsje minder met de invulling ervan. Er is toen namelijk de indruk gewekt dat er een alternatief bestond: je was of een religieuze humanist of een vrijzinnige Christen. Maar voor mij horen het religieus humanisme en de vrijzinnigheid gewoon bij elkaar. Als vrijzinnige bén je een humanist, stel je telkens weer de vraag naar de mens op aarde in deze wereldtijd. En dat níet als één van de vragen die je stelt maar als DE VRAAG ÜBERHAUPT, de centrale vraag.” (Jarek Kubacki).

Jarek Kubacki studeerde theologie in  Warschau en Kampen en deed een kerkelijke opleiding bij de Remonstranten in Leiden. Op het moment werkt hij als “voorganger met bijzondere opdracht” vanuit Vrijzinnigen Nederland in een verzorgingshuis in Zoetermeer en is predikant van de Verenigde Doopsgezinde Gemeente IJmond.

Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Richtbedrag € 8 ter dekking van kosten.