Binnenkort in De Kapel

  • 26 May Ruud Bartlema, lezing: Geraakt door het vuur; over het werk van H.N.Werkman aan de hand van afbeeldingen
  • 2 Jun Dirk van de Glind, lezing:  Het lef om op te staan – Over de Bijbel als het Oude Boek van Liefde  
  • 9 Jun Peter Samwel, lezing:  Geheimen van reïncarnatie
  • 16 Jun Herman van Tuijl, lezing: Het mysterie van de Liefde 
  • 23 Jun Carin Wennink, lezing: Weg van het labyrint
  • 30 Jun Katrijne Bezemer, muzikale lezing: Muziek en Bijbel

Herman van Tuijl; lezing: Het mysterie van de Liefde.

Op zondag 19 november spreekt  Herman van Tuijl over Het mysterie van de Liefde.

Aanvang 10.30 uur. Locatie:  Potgieterweg 4, Bloemendaal.
Toegang : richtbedrag van € 10 ter dekking van kosten.

Liefde is de drijvende kracht achter het leven. Vaak zoeken we liefde op menselijk niveau en als dat teleurstellend is voel je je alleen. Maar er is ook de Goddelijke Liefde en die is er altijd en overal. Het grote overzicht van de Goddelijke liefde komt van de Kabbalah. Kabbalah is de Joodse spirituele traditie en die gaat over de connectie tussen mens en God. Dit alles krijgt op deze ochtend de aandacht: de mens in zijn eentje die de weg kwijt is en de mens die zich totaal verbonden voelt en vandaaruit liefde kan laten stromen naar anderen.
We eindigen met een praktische oefening waarin we tot rust komen en ons gewaar kunnen worden van de Goddelijke aanraking.

Herman van Tuijl (1954) start in de 80er jaren zijn spirituele zoektocht. Hij werkt intensief met oosterse en westerse meditatietechnieken en komt tot diepe spirituele ervaringen. Dit thuiskomen in de Goddelijke stuctuur inspireert hem om mensen te helpen op hun spirituele zoektocht. In 2002 start hij de AlphaBeth training, waarin de Adem en het Lichaamsbewustzijn centraal staan. Hij schreef diverse boeken: Oorsprong (2011), blij Lichaam (2017) en Kabbalah en Tarot (2022). Maandelijks verzorgt hij sessies Mantra zingen en meditatie in Haarlem Noord.