Binnenkort in De Kapel

  • 26 mrt Katrijne Bezemer; religieuze bijeenkomst, thema: Contemplatie in eigen huis.
  • 2 apr Ton Roumen; lezing: Omarm jezelf 
  • 9 apr Nel Verburg; religieuze viering, thema:  Een nieuwe tijd.
  • 16 apr Laurens ten Kate; lezing: De toekomst van de vrijzinnigheid; Religiositeit tussen vrijheid en gemeenschap
  • 23 apr Bert Keizer; lezing: Het hedendaagse sterven en de misschien wat overdreven aandacht voor de zelfgekozen dood.
  • 30 apr Dirk van de Glind; lezing: Depressiviteit en stress.

Henk Masselink, lezing: Verscheurde illusies; hoeveel kan de mens verdragen?

Op zondag 20 november verzorgt Henk Masselink een lezing met als thema: Verscheurde illusies; hoeveel kan de mens verdragen?

Aanvang:10.30 uur. Locatie: Potgieterweg 4, Bloemendaal

In een stemming van onzekerheid in een onttoverde wereld, maar tegelijkertijd met een hang naar het mythische en legendarische, hebben Zwitserse schilders in de 19e en begin 20ste eeuw deze thematiek op aangrijpende wijze verbeeld. Via de krenkingen die de mensheid in de loop der eeuwen heeft beleefd, is de verbinding naar de huidige tijd snel gemaakt. Het Kunstmuseum Bern wijdde een prachtige tentoonstelling aan het thema. In een zeer uitvoerige presentatie van de schilderijen wordt deze thematiek besproken. We gaan schilderijen zien van Hodler, Böcklin, Valloton en vele anderen. Kijken, op je in laten werken en beleven. Relevant, juist voor de mens van nu. Herkennen dus!

Henk Masselink woont in Krommenie waar hij 36 jaar een solo-huisartspraktijk-aan-huis had. Daarnaast is hij als voorzitter actief in de landelijke studievereniging binnen de Nederlandstalige vrijmetselarij en voorzitter van de C.G. Jung Vereniging Nederland om het zeer diverse gedachtegoed van de psychiater Carl Gustav Jung toegankelijk te maken en toepasbaar in onze complexe tijd.

Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Richtbedrag € 8 ter dekking van kosten.