Binnenkort in De Kapel

  • 14 Apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 Apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 Apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Hans Gerding, lezing: Een spookhuis parapsychologisch onderzocht

Op zondag 5 december a.s. verzorgt Prof. em. dr. Hans Gerding een lezing met als thema:

Een spookhuis parapsychologisch onderzocht

Aanvang: 10.30 uur

Kosten: Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Richtbedrag € 8 ter dekking van kosten.

Prof. em. dr. Hans Gerding

Uit enquêtes blijkt dat mensen psychokinese (‘vanzelf’ bewegende voorwerpen) rapporteren. Dit komt ook voor in huizen waar het ‘spookt’. De hedendaagse jeugdcultuur (‘gaming’ en netflix-films) zit vol met spoken (poltergeist) en psychokinese. In deze lezing staan de spookverschijnselen in een huis in Druten centraal, waar de spreker deze verschijnselen niet alleen optekende, maar ook wetenschappelijk onderzocht. Vanuit de parapsychologie kan er licht worden geworpen op deze fenomenen, terwijl er desondanks intrigerende vragen over blijven.

Hans Gerding was verbonden aan het Instituut voor Wijsbegeerte van de Universiteit Leiden, en was directeur van het Parapsychologisch Instituut te Utrecht. Hij doet filosofisch en wetenschappelijk onderzoek naar grenservaringen. Daarnaast voert hij in zijn filosofische praktijk gesprekken met mensen die over dergelijke ervaringen zingevingsvragen hebben. Tevens heeft hij een psychomanteum (spiegelstaren) voor mensen in een rouwproces die een contactervaring met hun overleden dierbare zoeken. www.hansgerding.nl
Aanmelden voor de bijeenkomst is niet  nodig. Wel houden we in De Kapel  de 1,5 meter  afstand. We gaan er vanuit dat u gevaccineerd bent, van corona genezen bent of door middel van een test de zekerheid hebt dat u niet besmet bent. Graag bij binnenkomst en vertrek een mondkapje dragen. Mocht u de bekende klachten hebben die op corona kunnen wijzen, willen we u vragen om niet naar De Kapel te komen.