Binnenkort in De Kapel

  • 14 Apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 Apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 Apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Ds. Katrijne Bezemer (religieuze bijeenkomst), thema: Vernieuwing

Op zondag 21 april,  10. 30 uur,  zal ds. Katrijne Bezemer de religieuze bijeenkomst leiden met als thema: Vernieuwing.


Het is Paasmorgen. Er wordt in de kerken gevierd dat de leerlingen ont-dekken dat Christus niet dood is maar leeft. Een leeg graf en ontmoetin-gen van Jezus met de discipelen geven dit aan. Tegelijkertijd begint het voorjaar en is Jeruzalem het hart van dit nieuwe begin. Pasen is een feest van opstanding en hoop. Maar kan alles echt vernieuwd worden? In moei-lijke fasen in ons leven wordt vaak gezegd; “je moet het loslaten”, of; “je moet het een plekje geven”. Maar is dat nu wel reëel?
Katrijne Bezemer is voorganger van De Kapel in Bloemendaal en Vrijzinnig Centrum De Hoeksteen in Voorburg, beide afdelingen van Vrijzinnigen Nederland. Zij heeft theologie en geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar speciale interessegebieden zijn de gnosis en de mystiek.

Na de religieuze bijeenkomst zal Sjoukje Schaafsma, voorzitter,  het boekje ‘Alzheimer voor beginners’ van Leo van Dijk presenteren.

Leo is reeds lange tijd lid een gewaardeerde bezoeker van De Kapel. Wat maakt hem zo bijzonder?   Leo kreeg in 2008 de diagnose Alzheimer en vroeg zich af hoe hij met die wetenschap verder moest. Hij ging op onderzoek uit naar wat hem zou kunnen helpen. Hij deed 9 ontdekkingen waarmee hij al ruim 10 jaar zijn leven met dementie leefbaar weet te houden.  In het t boekje staan korte inspirerende teksten van Leo. Iedere tekst is voorzien van een aquarel die hij ook zelf heeft gemaakt. Verder staan er nog twee mooie verhalen in van Prof.  Rose-Marie Dröes en Prof. Anne-Mei The, die Leo ook hebben geholpen zijn weg te vinden.  Na de presentatie kunt u  het boekje inkijken, kennismaken met Leo mocht u hem nog niet kennen en ook enkele aquarellen van Leo’s hand bekijken.  De prijs van het boekje is € 21,50, er kan alleen contant afgerekend worden.

Van harte welkom!