Binnenkort in De Kapel

Lezing Katrijne Bezemer, thema: Ons huis als basis van vrijheid

Op zondag 13 september zal drs. Katrijne Bezemer een lezing geven over het thema: Ons huis als basis van vrijheid.
Aanvang: 10.30 uur

De maanden waarin we werden opgeroepen om ‘thuis te blijven ‘zijn voorbij. We kunnen weer voorzichtig ons in de publieke of openbare ruimte begeven. Voor sommigen waren de maanden heel anders dan anders omdat ze thuis werkten. En oma’s en opa’s kwamen vaak niet meer oppassen.

In de politiek en godsdienst is er lang nadrukkelijk onderscheid gemaakt tussen de private en publieke sfeer. Corona heeft die grenzen verward. De filosofe en politicologe Jean Elshtain schreef in Public man private woman, hoe de publieke en private sfeer een eigen taal hebben. Heerst achter de voordeur de vrijheid of is dat nu ook veranderd? Wij zijn zelf de levende voorbeelden om de theorie aan te toetsen.

Drs. Katrijne Bezemer is historicus en theoloog. Zij is werkzaam als voorganger bij Vrijzinnigen Nederland in De Kapel in Bloemendaal en in De Hoeksteen in Voorburg-Sassenheim. Haar interessegebieden zijn de gnosis en de mystiek.

Aanmelden voor een bijeenkomst
In verband met de minimale afstand van 1,5 meter tussen de zitplaatsen, moet het aantal bezoekers helaas beperkt worden. Dit betekent dat leden, vrienden, donateurs en abonnees voorrang krijgen bij plaatsing. Dit wordt ook op de website vermeld en in de Nieuwsbrief.
U kunt zich tot en met woensdag voorafgaande aan de betreffende bijeenkomst per email aanmelden via een apart mailadres: opgavedekapel@gmail.com. Wie geen gebruik kan maken van email, kan bellen naar Sjoukje Schaafsma (tel 06 2283 1217) of een bericht inspreken.
U vermeldt in het email- of in het telefoonbericht het volgende:
– de datum van de bijeenkomst die u wilt bijwonen,
– of u alleen komt of met huisgenoot,
– dat u geen klachten heeft die op corona kunnen wijzen, zoals: verkoudheidsklachten; neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak,
– uw naam en telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.
Uiterlijk de vrijdag voor de betreffende bijeenkomst ontvangt u de bevestiging (of eventueel een afwijzing, indien het aantal aanmeldingen het beschikbare aantal plaatsen overstijgt) per mail of eventueel telefoon.