Binnenkort in De Kapel

Dirk van de Glind; lezing: Depressiviteit en stress.

Op zondag 30 april geeft Dirk van de Glind een lezing met als thema: Depressiviteit en stress.

Aanvang: 10.30 uur. Locatie: Potgieterweg 4, Bloemendaal

Velen lijden onder de toenemende druk van onze prestatiemaatschappij: burn-out en depressiviteit komen vaak voor. In deze lezing worden eisen verkend die aan mensen worden gesteld: waar komen ze vandaan en zijn ze reëel? Uiteraard wordt dieper ingegaan op stress en depressiviteit. Wat is stress eigenlijk en hoe kun je daar op een gezonde manier mee omgaan?  Wat betekent het om depressief te zijn? En wat zegt het over de mens die lijdt aan een depressie?
Nadenken over stress en depressiviteit voert tot wezenlijke vragen over wat het betekent mens te zijn. Het streven is dat wie deze lezing meemaakt herademen kan en wat meer licht en ruimte in zijn of haar leven ervaren zal.

Dirk van de Glind (1959) stond vele jaren voor de klas als docent Levensbeschouwelijke Vorming in het voortgezet onderwijs en heeft mede daardoor de kans gehad rond te kijken in de schatkamers van de menselijke geest. In zijn boeken en publicaties geeft hij zijn visie op het leven in helder en prettig leesbaar proza weer. Lezingen lardeert hij met beeld en geluid, prikkelende stellingen, humor, anekdotes en wijsheden uit alle windrichtingen. Zijn gesprek met Annemiek Schrijver in De Verwondering oogstte veel waardering. Zie ook: www.dirkvandeglind.nl