Binnenkort in De Kapel

  • 14 Apr Meindert Boersma, lezing: Een weg naar god-loos bidden,
  • 21 Apr Christa Anbeek, lezing: De kracht  van kwetsbaarheid in gemeenschappen met een hart.
  • 28 Apr Dorothea Touwen; lezing: Medisch-ethische vragen rond het levenseinde.

Corine de Jong; lezing: Dankbaarheid in uitdagende tijden

Op zondag 10 december spreekt  Corine de Jong over het thema: Dankbaarheid in uitdagende tijden.

Aanvang 10.30 uur. Locatie:  Potgieterweg 4, Bloemendaal.
Toegang : richtbedrag van € 10 ter dekking van kosten.

Berichten over oorlog, klimaatverandering, mensen in de knel door aardbevingen of toeslagenaffaire. Het kan in deze tijd een opgave zijn om betrokken in het leven te staan en dankbaar te zijn voor wat het leven ons biedt. Waar put je dan kracht uit? Hoe kun je je constructief verhouden tot verdriet en lijden in jezelf, je naasten en de wereld?
In diverse levensbeschouwingen is dankbaarheid een belangrijke bron van kracht. Dankbaar zijn voor wat er is. Op deze ochtend verkennen we dankbaarheid vanuit verschillende levensbeschouwelijke  invalshoeken. Samen zullen we ook reflecteren op wat dankbaarheid voor ieder persoonlijk is. Hiervoor ben je welkom om een foto, klein voorwerp of iets uit de natuur mee te nemen dat voor jou dankbaarheid uitdrukt.

Corine de Jong (1968) is geestelijk verzorger binnen de verpleeghuiszorg in Haarlem en maakt in haar werk graag gebruik van beelden uit de kunst en natuur. Natuur biedt troost en schoonheid en leert over het natuurlijke ritme van het leven. Ze laat zich inspireren door diverse levensbeschouwelijke bronnen als boeddhisme en humanisme. Eerder was zij oprichter van en docent in Boeddhistisch Centrum Haaglanden.