Binnenkort in De Kapel

Annemike van der Meiden; religieuze bijeenkomst.

Op zondag 28 november a.s. gaat Annemike van der Meiden voor in een religieuze bijeenkomst.

Aanvang: 10.30 uur

Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Richtbedrag € 8 ter dekking van kosten.

Tersprake komen de begrippen ‘heiligheid en heiliging’ naar aanleiding van het laatst boek van haar vader, Anne van der Meiden (1929-2021): ‘Omzien aan de scheiding’. Het gaat over heiligen uit zijn jeugd in de stad Enschede waar hij opgroeide.  Gewone mensen die het goede deden, soms tegen de stroom van de tijdgeest in.

In het voorwoord schreef hij: ‘Ik zocht een soort Leitmotiv voor de beschrijving van mijn levenstijd en dat vond ik in dat merkwaardige begrip ‘heilig, maar dan niet in strikt religieuze betekenis.’ Over dat ‘heilige’ meer op zondag 28 november en het boek neem ik mee om uit te delen. AvdM

Annemike van der Meiden (1959) begon in 1982 bij het Albert Schweitzer Fonds, werkte van 1992 tot 2014 als voorganger en als geestelijk verzorger, studeerde theologie en schreef een aantal boeken.  Sinds 2014 is zij volledig afgekeurd vanwege complicaties door diabetes mellitus type 1 maar schrijft en gaat soms voor. Annemike heeft twee volwassen kinderen en is getrouwd met Marinus den Oudsten. Sinds 2017 woont zij in de Augustanahof in Amsterdam, een vorm van wonen met jong en oud met als motto: omzien naar elkaar en naar de buurt.

Aanmelden voor de bijeenkomst is niet meer nodig. Wel behouden we in De Kapel  de mogelijkheid om voldoende afstand te bewaren. We gaan er vanuit dat u gevaccineerd bent, van corona genezen bent of door middel van een test de zekerheid hebt dat u niet besmet bent. Mocht u de bekende klachten hebben die op corona kunnen wijzen, willen we u vragen om niet naar De Kapel te komen.