Binnenkort in De Kapel

  • 2 okt Kees Voorhoeve, lezing: De mystieke visie van Jacob Boehme.
  • 4 okt Leeskring Gnostiek
  • 9 okt Johan de Wit, lezing: De kwetsbare democratie
  • 16 okt Sandra Langereis, lezing: Dwarsdenker ERASMUS: geliefd en gehaat als ’s werelds allereerste Bijbelhistoricus.
  • 19 okt Poëzie-middagen
  • 23 okt Jarek Kubacki, religieuze bijeenkomst, thema: Een mens te zijn op aarde in deze wereldtijd…; Over het religieus humanisme.
  • 30 okt Judith van der Wildt en Bobbie Blommesteijn, thema: Tijd.
  • 16 nov Poëzie-middagen

Concert Chopin in Bloemendaal

 

‘Feestelijk slotconcert rondom Chopin’ in Bloemendaal

aanvang: 20.15u

Op 5 april vindt het slotconcert in de concertreeks ‘Chopin serie Plus’ plaats in de Kapel in Bloemendaal (Potgieterweg) . De bekende concertpianisten Bernd Brackman en Maurice van Schoonhoven zullen een spetterend programma ten gehore brengen met werken van o.a. Mendelssohn en Satie, het Andante Spianato et Grande Polonaise brilliante op. 22 en de variaties op “Là ci darem la mano” op. 2 van Chopin, afsluitend met het wondermooie Ma mère l’Oye van Ravel, en misschien nog een verrassing…
Bernd Brackman en Maurice van Schoonhoven

 
Bernd Brackman, “een magistraal pianist” aldus Het Parool , en Maurice van Schoonhoven “heeft het vermogen om het pianospel te laten klinken alsof het vanzelf ontstaat” (Wibi Soerjadi), treden veelvuldig op in binnen en buitenland. Beide heren wonnen veel prestigieuze prijzen. Vorig jaar nog traden zij op in een uitverkochte grote zaal van de Philharmonie in Haarlem met het 2e en 3e pianoconcert van Rachmaninoff.
Vierde en laatste concert
Dit concert is het slotconcert uit een serie van 4 concerten op de vrijdagavond in Bloemendaal: Chopin serie plus, en zal wegens succes prolongeren in het nieuwe jaar.
Kaarten en prijzen
Kaarten à 19,50 zijn verkrijgbaar op www.chopinserieplus.nl. Houders van een CJP/Kinderen betalen € 12,50. Kaarten zijn ook verkrijgbaar op de avond van de voorstelling bij de kassa van de Kapel, maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren wordt dus aangeraden.
Toegang is inclusief een kopje koffie.