Binnenkort in De Kapel

  • 14 dec Kerstsamenzang met het Duin en Kruidkoor
  • 14 dec Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma
  • 16 dec Lezing. Dr. Rico Sneller: Het goede leven tussen extase en hysterie. Ludwig Klages en de ziel
  • 23 dec Advents-Kerstviering
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

4 februari 2018

Op zondag 4 februari om 10.30 uur  geeft drs. Barbara Zwaan een lezing met als thema Vrij om lief te hebben. Over ‘Binnen geroepen’ van Henri Nouwen.

Sinds Hillary Clinton in What happened schreef wat zij aan het werk van priester-schrijver Henri Nouwen (1932-1996) beleefde, staat dat meer dan ooit in de belangstelling. In deze lezing richten wij ons op Binnen geroepen: niet Nouwens bekendste, maar wel indringendste boek. Dat bevat ‘geestelijke aanwijzingen’, die hij in eerste instantie voor zichzelf optekende in een zeer donkere periode van zijn leven. Aan de hand van een aantal thematisch gerangschikte fragmenten zullen wij met elkaar nagaan wat de betekenis van Nouwens aanwijzingen voor de spirituele zoeker van vandaag kan zijn.

Barbara Zwaan is theoloog en geestelijk verzorger. Ze schrijft regelmatig over Henri Nouwen. O.a. in Herademing en het Tijdschrift voor Geestelijk Leven, waar zij redacteur van is. In 2017 verscheen van haar hand Een prachtige dans. De therapeutische afstemming van afstand en nabijheid in het werk van Carl Rogers, Martin Buber en Henri Nouwen (www.ksgv.nl). 

 

We melden alvast dat er op donderdag 22 februari wederom een CONCERT is in De Kapel, om 20.00 uur.

Nadere bijzonderheden kunt u lezen op onze website: www.dekapel-bloemendaal.nl