Binnenkort in De Kapel

  • 24 jun Religieuze bijeenkomst. Ds Anna Hoekstra: Stormen op zee

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

28 mei

 

.Op zondag 28 mei  om 10.30 uur zal drs. Katrijne Bezemer de religieuze bijeenkomst leiden met als thema Vrouwen in de Bijbel.

In deze bijeenkomst wordt aandacht gegeven aan vrouwen in bijbelse verhalen. De Bijbel is een erg op mannen geconcentreerd boek met bovendien een mannelijke godspersoon.Toch zijn er meer vrouwen dan gedacht in de bijbelse verhalen te vinden. Vooral de wat onbekende vrouwen zullen voor het voetlicht worden gebracht; Chulda, Gomer, Ketura en anderen. Wie weet nog wie dat zijn?

Drs. Katrijne Bezemer is historicus en theoloog. Zij is werkzaam als voorganger bij Vrijzinnigen Nederland in Zuid-Kennemerland en in Voorburg-Sassenheim. Haar interessegebieden zijn de gnosis en de mystiek.

 

Pinksteren in Caprera: De Langste Adem

 In Caprera,  het Openluchttheater van Bloemendaal zal op zondagmorgen 4 juni om 11 uur  als vanouds het feest van Pinksteren gevierd worden. Pinksteren is bij uitstek een feest voor de open lucht, voor ieder die wil komen en zin heeft om de vonk over te laten springen. Muzikaal zal de Klezmerband Mazzeltov laten horen wat zij kan. Gottfrid van Eck, speler in die band én verhalenverteller zal ons meenemen in zijn met muziek gelardeerde verhaal over De Langste Adem. In dit geheel zullen vertegenwoordigers van kerken en parochies mede de toon zetten en u uitnodigen op meerdere wijze mee te doen met dit feest van de geest.

 Er is aandacht voor kinderen, er is voor de kleinsten een crèche en alle bezoekers wordt gevraagd spullen mee te nemen voor de voedselbank (inzameling na afloop).

 

Zie: www.mazzeltov.nl www.gottfridvaneck.nl  en www.kerkpleinbloemendaal.nl