Binnenkort in De Kapel

  • 14 dec Kerstsamenzang met het Duin en Kruidkoor
  • 14 dec Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma
  • 16 dec Lezing. Dr. Rico Sneller: Het goede leven tussen extase en hysterie. Ludwig Klages en de ziel
  • 23 dec Advents-Kerstviering
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

15 april 2018

Op zondag 15 april  om 10.30 uur al Els Launspach een lezing houden met als thema De historische context waarin Shakespeare leefde.

Centraal staat de opmerkelijke laatste Tudor, koningin Elizabeth I, die na een lange regering wordt opgevolgd door James Stuart. De gespannen verhouding met Spanje komt aan bod, de geheime dienst die de koningin tegen aanslagen moest beschermen, de Londense samenleving en de bijzondere kenmerken van het Elizabethaanse theater. Elk portret brengt anekdotes en dilemma’s met zich mee, die de periode verhelderen. Van Shakespeare’s theaterpraktijk worden voorbeelden gegeven uit diverse stukken, waaronder Romeo & Julia en Othello (momenteel gespeeld door resp. Oostpool en het Nationaal Theater).

Els Launspach ( Theaterwetenschap, Amsterdam 1981 ) schreef essays en artikelen voor Toneel teatraal, de Gids, Documenta, Theatermaker en het Nederlands Scenario. Ze werkte als dramaturg voor Mickery en toneelgroep Sater, en als adviseur voor het Stimuleringsfonds. Aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam geeft Launspach nu twintig jaar les over Shakespeare en de Griekse Tragedie. Daarnaast verschenen een aantal jeugdboeken.

Donderdag 26 april 2018   LAATSTE CONCERT VAN DIT SEIZOEN

Natasja Douma – piano

Pei Pei Zhu – viool

Op het programma staan werken van: Faure, Debussy en Saint Saens.

Aanvang: 20.00 uur                                                                        Toegang: € 10