Binnenkort in De Kapel

  • 14 dec Kerstsamenzang met het Duin en Kruidkoor
  • 14 dec Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma
  • 16 dec Lezing. Dr. Rico Sneller: Het goede leven tussen extase en hysterie. Ludwig Klages en de ziel
  • 23 dec Advents-Kerstviering
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

11 februari 2018

Op zondag 11 februari om 10.30  uur zal Anne-Marie Wegh een lezing houden met als thema Kundalini-ontwaken en de Bijbel.

De Bijbel heeft een diepere laag, verborgen in symbolen en metaforen, die bestemd was voor de serieuze spirituele aspirant. Aangetoond zal worden dat zowel de evangeliën als het Oude Testament moeten worden gelezen als beeldtaal. De verhalen vormen een plattegrond naar het Koninkrijk van God via een kundalini-ontwaken.  We worden meegenomen via een beeldpresentatie naar haar ontdekkingen. Tijdens deze lezing leer je de beginselen van het vertalen van de symboliek in de evangeliën. De boodschap die verschijnt als je de verhalen niet meer letterlijk neemt, maar als een metafoor, blijkt universeel: wij zijn allen geroepen om via de weg van innerlijke zuivering en genezing, het Goddelijke in onszelf tot leven te wekken.

Anne-Marie Wegh schrijft boeken over spiritualiteit. Ook schrijft zij redactionele stukken voor tijdschriften als Mantra, Bres en Paravisie. Zij woont en werkt in een veertiende-eeuwse kerk met pastorie in Horssen. Hier begeleidt zij onder andere Yoga- en stilteretraites.