Binnenkort in De Kapel

  • 5 apr GEANNULEERD Lezing Klaas Vos: Wat maakt Bachs Matthäus Passion zo bijzonder?
  • 12 apr GEANNULEERD Religieuze bijeenkomst, Menno Hofman, thema: Pasen.

Nieuws

 

Leeskring in De Kapel:  Epictetus, leven als filosoof

De filosofie van de stoa/ de stoïcijnen is weer populair. Er worden trainingen en lezingen over gehouden; De stoïsche wijsgeer Epictetus (50-135 (?) A.D.) benadrukt hoe de verstandige mens zijn eigen weg gaat in het leven en weloverwogen keuzes maakt. Als je via het verstand, de reden, leeft zul je behalve vrij ook gelukkig zijn, stelt Epictetus. Reden genoeg om ons ook in De Kapel met het bijzondere Encheiridion (zakboekje) van Epictetus bezig te houden.

Leiding: Drs. Katrijne Bezemer. Dinsdagochtenden: 24 maart, 21 april, 19 mei, 16 juni.

Tijd:  10.30–12.00 uur, De Kapel, Potgieterweg 4, Bloemendaal. Kosten  €  20,–voor leden/ vrienden. €  27,– voor anderen. Opgave bij K.Bezemer 071-5320438  of kbezemer@iroka.nl

De deelnemers aan de kring dienen zelf het boekje: Epictetus, Zakboekje, uitgeverij Boom Klassieken, ISBN 9789461055088  à  € 12,50 aan te schaffen.

 

Afscheid Ineke Jacobsen Jensen van het bestuur Vrijzinnigen Nederland
Op zaterdag 21 september j.l. nam ons gewaardeerde lid Ineke Jacobsen Jensen afscheid als voorzitter van het landelijk bestuur van Vrijzinnigen Nederland. In haar toespraak bij dit aftreden biedt Ineke een positief en inspirerend perspectief op een vrijzinnige toekomst.

U kunt deze toespraak lezen door het aanklikken van de volgende link  Toespraak Ineke Jacobsen Jensen