Binnenkort in De Kapel

  • 24 nov Religieuze bijeenkomst met Lauk Spelberg, thema: Afscheid nemen en loslaten
  • 28 nov Trio Klarinet, altviool en piano
  • 1 dec Lezing Flip Hammann, thema Tòch een Gouden Eeuw. De cultuur in Amsterdam in de tijd van Rembrandt
  • 8 dec Lezing Rico Sneller, thema: Extase: tussen filosofie, kunst en religie
  • 15 dec Lezing Herbert van Erkelens, thema: Dieptepsychologie, kosmologie en autisme.
  • 22 dec Advent- Kerstviering

Rondom Chopin met Bernd Brackman en Maurice van Schoonhoven

   

Feestelijk Openingsconcert Rondom Chopin met Bernd Brackman en Maurice van Schoonhoven

Vrijdag 8 november door concertpianisten Bernd Brackman en Maurice van Schoonhoven in De Kapel in Bloemendaal,
Potgieterweg 4
aanvang: 20.15u

Na het enorme succes van de Chopin Serie Plus van de bekende concertpianisten Bernd Brackman en Maurice van Schoonhoven in de sfeervolle Kapel in Bloemendaal gaan zij met een nieuw spetterend
seizoen van start, en wel op vrijdagavond 8 november a.s.

Deze avond zal geheel in het teken staan van het bruisende Parijs van de 19e eeuw. Vierhandig spelen zij de beroemde Dolly Suite van Gabriel Fauré en de opzwepende `jeux d´enfants` van Georges Bizet, terwijl zij solistisch geliefde Nocturnes, Mazurka´s, het Rondo opus 16 en de befaamde Polonaise-Fantaisie van Chopin zullen uitvoeren.

Bernd Brackman en Maurice van Schoonhoven
Bernd Brackman, “een magistraal pianist” aldus Het Parool , en Maurice van Schoonhoven “heeft het vermogen om het pianospel te laten klinken alsof het vanzelf ontstaat” (Wibi Soerjadi), treden veelvuldig op in binnen en buitenland. Beide heren wonnen veel prestigieuze prijzen. Vorig jaar nog traden zij op in een uitverkochte grote zaal van de Philharmonie in Haarlem met het 2e en 3e pianoconcert van Rachmaninoff.

De andere concerten
Dit concert is het openingsconcert uit een serie van zes concerten op de vrijdagavond in Bloemendaal: Chopin Serie Plus. De overige data zijn: 6 december, 24 januari, 22 maart, 17 april en 12 juni.

Kaarten en prijzen
Kaarten à € 20,00 zijn te verkrijgen op www.chopinserieplus.nl. Houders van een CJP/Kinderen betalen € 15,00. Een passe-partout (toegang voor de hele serie) kost € 100,00. Een passe-partout met CJP/Kinderen kost € 75,00. Kaarten zijn ook verkrijgbaar op de avond van de voorstelling bij de kassa van de Kapel (vanaf 19.30u), maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren wordt dus aangeraden.