Binnenkort in De Kapel

  • 14 dec Kerstsamenzang met het Duin en Kruidkoor
  • 14 dec Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma
  • 16 dec Lezing. Dr. Rico Sneller: Het goede leven tussen extase en hysterie. Ludwig Klages en de ziel
  • 23 dec Advents-Kerstviering
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Lezing. Wim Leys: Leven en werk van Annie Besant (1847-1933)

Aanvang: 10.30 uur

 

Annie Besant was de tweede president van de Theosophical Society van 1907 tot 1933. Voordat ze in 1889 tot de Theosophical Society toetrad was ze in Londen actief geweest in maatschappelijk werk en kwam ze op voor de verdrukten. Ze verkeerde in de vrijdenkers en hervormingsgezinde kringen van die tijd, en ontpopte zich als een begaafd redenaar en schrijver. Ze schreef vele boeken en pamfletten, en was een leraar op het spirituele pad voor duizenden mensen over de hele wereld. Tijdens deze lezing zal interessant historisch beeldmateriaal vertoond worden, en zullen een aantal publicaties van Annie Besant te verkrijgen zijn.

Wim Leys is sinds 2015 voorzitter van de Theosofische Vereniging Nederland. Hij geeft lezingen en cursussen en leidt studiegroepen. Voor zijn pensionering werkte hij als bibliothecaris en documentalist bij de Ministeries van Onderwijs en Binnenlandse Zaken en ook als free lance journalist.