Binnenkort in De Kapel

  • 16 okt Leeskring Erasmus. Drs. Katrijne Bezemer
  • 18 nov Lezing. Dr. Tjeu van den Berk: Grondgedachten van Jung
  • 25 nov Religieuze bijeenkomst. Nel Verburg: Spiegels van God
  • 29 nov Podium de kApel - Twee duo's cello en piano
  • 02 dec Lezing. Drs. Flip Hammann: Stupor mundi; Keizer Frederik ll Hohenstaufen (1194-1250)

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Lezing. Drs. Katrijne Bezemer: De ziel in het oud Joodse denken

Aanvang: 10.30 uur

Wie of wat zijn we, als mens? Moeten we er mee settelen dat wij slechts uit ‘tijdelijk aanwezige materie’ bestaan of valt er meer over te zeggen? Veel mensen menen dat de mens uit een lichaam en ziel bestaat. De vraag van deze ochtend  is, of deze visie te baseren is op het bijbels gedachtegoed. In het oud Joodse denken is het niet zo duidelijk waaruit de mens is opgebouwd. Er zijn daardoor vanuit deze traditie ook verschillende antwoorden te geven op wat ons na dit leven wacht.

Drs. Katrijne Bezemer is historicus en theoloog. Zij is werkzaam als voorganger bij Vrijzinnigen Nederland in De Kapel in Bloemendaal en in De Hoeksteen in Voorburg-Sassenheim. Haar interessegebieden zijn de gnosis en de mystiek.