Binnenkort in De Kapel

  • 14 dec Kerstsamenzang met het Duin en Kruidkoor
  • 14 dec Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma
  • 16 dec Lezing. Dr. Rico Sneller: Het goede leven tussen extase en hysterie. Ludwig Klages en de ziel
  • 23 dec Advents-Kerstviering
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Lezing. Drs. Katrijne Bezemer

Aanvang: 10.30 uur

Plato, een der grootste filosofen, heeft naast zijn algemeen filosofische en staatkundige theorie geschreven over de ziel. Voor Plato vormt de ziel de essentie van ieder mens en is de ziel de schakel tussen de geziene en ongeziene wereld. In Politeia verhaalt Plato De mythe van Er waarin wordt beschreven wat na de dood met de ziel gebeurt. Plato beschrijft een systeem van reïncarnatie in mens of dier maar ook straf voor diegenen die fout geleefd hebben. Op de lezing gaan we in op Plato’s ideeën over de ziel en komt ook de vraag op wat wij daar nu over denken.

Drs. Katrijne Bezemer is historicus en theoloog. Zij is werkzaam als voorganger bij Vrijzinnigen Nederland in Zuid-Kennemerland en in Voorburg/Sassenheim. Haar interessegebieden zijn de gnosis en de mystiek.