Binnenkort in De Kapel

  • 14 dec Kerstsamenzang met het Duin en Kruidkoor
  • 14 dec Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma
  • 16 dec Lezing. Dr. Rico Sneller: Het goede leven tussen extase en hysterie. Ludwig Klages en de ziel
  • 23 dec Advents-Kerstviering
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Religieuze bijeenkomst. Ds. Jarek Kubacki: Val niet weer in slaap

Aanvang: 10.30 uur

‘Vrijzinnigen Nederland verbindt mensen die inspiratie en zingeving willen delen. Religie, wetenschap,  cultuur en natuur inspireren ons’. De spirituele stroming waartoe we behoren beslaat dus een heel breed veld. Zonder onze wortels te verloochenen groeien we alle kanten op.

En toch is daar in onze religieuze bijeenkomsten weinig van terug te vinden. Heel vaak zien ze nog precies zo uit als in de begintijd van onze vereniging: een BIJBELlezing, een gebed, een aantal liederen. Maken we eigenlijk voldoende gebruik van de vrijheid die binnen onze “club” aanwezig is?

Deze bijeenkomst zal rond de gedichten van Rumi opgebouwd zijn.

Jalal ad-Din Rumi (1207-1273) was een filosoof, dichter en soefi-mysticus.

Jarek Kubacki studeerde theologie in Warschau en Kampen en deed kerkelijke opleiding Bij de Remonstranten in Leiden. Na een periode als AIO aan de Leidse Universiteit was hij pastor van de Dominicusgemeente in Amsterdam en Kritische Gemeente IJmond in Heemskerk. Op het moment werkt hij als ‘voorganger met bijzondere opdracht’ vanuit Vrijzinnigen Nederland in een verzorgingshuis in Zoetermeer en is predikant van de Verenigde Doopsgezinde Gemeente IJmond.