Binnenkort in De Kapel

  • 14 dec Kerstsamenzang met het Duin en Kruidkoor
  • 14 dec Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma
  • 16 dec Lezing. Dr. Rico Sneller: Het goede leven tussen extase en hysterie. Ludwig Klages en de ziel
  • 23 dec Advents-Kerstviering
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Lezing. Drs. Katrijne Bezemer: Joodse leerverhalen uit het chassidisme

Aanvang: 10.30 uur

 

Op zondag 11 maart zal drs. Katrijne Bezemer een lezing houden met als thema Joodse leerverhalen uit het chassidisme.

Het chassidisme, een Oost-Europese Joodse stroming die eind 18e eeuw is ontstaan, is vooral bekend geworden door de korte leerverhalen. Daarnaast kennen wij het chassidisme door de dans en de aandacht voor de innerlijke beleving. Deze ochtend staan verhalen die gerelateerd zijn aan oudere religieuze thema’s en ideeën centraal. Het blijkt dat een verhalende traditie je niet naar een definitief antwoord wil leiden maar naar niveaus en mogelijkheden van verstaan. Wat kunnen de verhalen je voor inzichten en visies op het leven van nu en jezelf bieden? De lezing wordt begeleid met muziekfragmenten op CD uit de chassidische - en klezmer traditie.

Drs. Katrijne Bezemer is voorganger van de afdelingen Zuid-Kennemerland en Voorburg van Vrijzinnigen Nederland. Zij heeft theologie en geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar interessegebieden zijn de gnosis en de mystiek.