Binnenkort in De Kapel

  • 16 okt Leeskring Erasmus. Drs. Katrijne Bezemer
  • 18 okt Podium de kApel - Pianorecital
  • 19 okt Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma
  • 21 okt Lezing. Dr. Angela Roothaan: Afrikaanse filosofie
  • 28 okt Religieuze bijeenkomst. Ds. Annemike van der Meiden: Roeping

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

lezing. Drs. Barbara Zwaan: Vrij om lief te hebben. Over Binnen geroepen van Henri Nouwen

Aanvang: 10.30 uur

Sinds Hillary Clinton in What happened schreef wat zij aan het werk van priester-schrijver Henri Nouwen (1932-1996) beleefde, staat dat meer dan ooit in de belangstelling. In deze lezing richten wij ons op Binnen geroepen: niet Nouwens bekendste, maar wel indringendste boek. Dat bevat ‘geestelijke aanwijzingen’, die hij in eerste instantie voor zichzelf optekende in een zeer donkere periode van zijn leven. Aan de hand van een aantal thematisch gerangschikte fragmenten zullen wij met elkaar nagaan wat de betekenis van Nouwens aanwijzingen voor de spirituele zoeker van vandaag kan zijn.

Barbara Zwaan is theoloog en geestelijk verzorger. Ze schrijft regelmatig over Henri Nouwen. O.a. in Herademing en het Tijdschrift voor Geestelijk Leven, waar zij redacteur van is. In 2017 verscheen van haar hand Een prachtige dans. De therapeutische afstemming van afstand en nabijheid in het werk van Carl Rogers, Martin Buber en Henri Nouwen (www.ksgv.nl). 

.