Binnenkort in De Kapel

  • 14 dec Kerstsamenzang met het Duin en Kruidkoor
  • 14 dec Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma
  • 16 dec Lezing. Dr. Rico Sneller: Het goede leven tussen extase en hysterie. Ludwig Klages en de ziel
  • 23 dec Advents-Kerstviering
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Podium de kApel - Concert Zang, Klarinet en Piano

Gewijzigd Programma donderdag 22 februari 2018

Maria Warenberg is ziek

In haar plaats zullen de pianisten  Victor Su en Nikola Meeuwsen optreden.

 

Op donderdag 22 februari zal treden op in De Kapel:

Maria Warenberg - zang met pianobegeleiding door Gabriele Zemaityte en

Denise van Leeuwen - klarinet met pianobegeleiding door Ivan Pavlov

Op het prrogramma van Maria Warenberg staan werken van: Ravel, Schubert, Debussy, Tchaikovsky, Mozart en Meyerbeer 

Denise van Leeuwen zal de sonate voor klarinet en piano, opus 120 van Brahms ten gehore brengen.

Aanvang: 20.00 uur 

Over de musici:

Maria Warenberg  komt uit een muzikale familie. Zij kreeg op haar zesde jaar haar eerste pianolessen. Naast pianospelen heeft zij van jongs af aan veel plezier in het zingen. Van Marjan Kuiper kreeg zij haar eerste zangles. Een jaar later deed Maria toelating voor de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werd zij aangenomen. Daar kreeg zij les van zowel Rita Dams als Marjan Kuiper. Vanaf september 2015 studeert Maria  zang bij Sasja Hunnego aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

In september 2014 kreeg Maria de titel Classic Young Master. Zij heeft verschillende malen opgetreden in Het Concertgebouw te Amsterdam en zij heeft gesoleerd met het orkest Sinfonia Rotterdam in de Doelen.

 

Samen met de pianiste Gabriele Zemaityte vormt zij een vast duo en treden zij regelmatig op.

 

Gabriele Zemaityte werd geboren in Vilnius (Litouwen). Zij begon piano te spelen op zesjarige leeftijd. Later studeerde ze aan de National M. K. Ciurlionis Art School in Vilnius. Gabriele won vele nationale en internationale pianocompetities. Ze nam deel aan masterclasses, o.a. bij Graham Scott, Dmitry Bashkirov en Ellen Corver. Als lid van een pianotrio heeft ze opgetreden in het project Vysniu Sodas van de Finse regisseur Kristian Smeds en in The Cherry Orchard bij de Wiener Festwochen. In 2012 kreeg dit zelfde pianotrio de eerste prijs bij de International Chamber Music Competition (Vilnius). In 2012  begon Gabriele haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Naum Grubert.

 

Denise van Leeuwen

 

Denise van Leeuwen kreeg op haar negende haar eerste klarinetlessen bij Harmonie Katwijk en vanaf haar twaalfde had zij les van Tom van Noord. Op veertienjarige leeftijd is zij toegelaten bij Ab Vos op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

In 2005 is Denise een aantal maanden gevolgd door regisseur Juul Bovenberg voor de documenaire School voor Jong Talent. In deze documentaire zijn vier leerlingen van deze school geruime tijd gevolgd in hun opleiding en passie.

 

Denise heeft in verschillende orkesten en ensembles gespeeld, zoals het Symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium en de Ligeti Academie van het Schönberg Ensemble. Ook  remplaceert zij regelmatig bij het Residentie Orkest. Ze heeft masterclasses gevolgd bij onder anderen Martin Fröst, Karl Leister, Michael Collins en Olivier Patey. Denise heeft meerdere malen als solist opgetreden, onder andere bij het Zuid-Hollands Symfonieorkest en Arnhem Sinfonietta. Daarnaast maakt zij graag kamermuziek, zo heeft ze met ensembles in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en de Dr. Anton Philipszaal gespeeld.

 

In 2012 heeft Denise haar bachelorstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag afgerond. Op 1 juni 2015 heeft zij op ditzelfde conservatorium bij Pierre Woudenberg en via het Erasmusprogramma bij Ulf Rodenhauser aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf de masteropleiding afgerond.

 

Denise speelt op Wurlitzer-klarinetten, die mede gefinancierd zijn door het Henny de Vries Fonds en het Constant van Gestel Fonds. 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanvang: 20.00 uur